Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/10/2022
Artă & Cultură / Carte

Lansare de carte | “Zombies în secolul XXI” la Dracula Film Festival

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Lansare de carte | “Zombies în secolul XXI” la Dracula Film Festival Share Lansare de carte | “Zombies în secolul XXI” la Dracula Film Festival
Zombies în secolul XXI


“Zombies în secolul XXI” | Lansare de carte la Dracula Film Festival

Consistentul program de evenimente speciale a ediției a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula include o lansare de carte cu subiect familiar fanilor spaţiului Horror, “Zombies în secolul XXI”, care se va desfăşura în seara de 16 octombrie, de la ora 18:00, în sala cinematografului Astra din Braşov, în prezenţa autorului, Ioan Big, şi a invitaţilor săi, Emanuel Lăzărescu, critic de film (CineFan.ro) şi Gheorghe Onuţ, inventatorul Facultăţii de Sociologie din Braşov.

Zombies în secolul XXI

Cum se explică resurgenţa zombie ca tip de personaj în cultura de masă a ultimilor ani? Ce alimentează popularitatea sa actuală – de neimaginat în veacul trecut -, confirmată de priza la public a filmelor, comics-urilor, muzicii, literaturii, jocurilor video, artei grafice şi design-ului de produs care îi au pe zombies ca subiecţi?

O explicaţie o oferă noua carte semnată de IOAN BIG, publicată de editura Eikon şi disponibilă AICI. 

Zombies în secolul XXI

În cartea “Zombies în secolul XXI”, apărută la editura Eikon într-un format atipic, pe parcursul a aproape 900 de pagini, a câtorva zeci de interviuri exclusive şi sute de analize de filme, Ioan Big explorează modul în care cumulul de frici moderne îşi găsesc reflectarea în diversele forme de expresie ale Pop culture prin intermediul acestor creaturi, indiferent că sunt numite ‘white walkers’ sau ‘the walking dead’.

“Zombies în secolul XXI” este o carte despre ficţiuni dar care analizează realitatea, o carte în cea mai mare parte despre filme dar care nu este un dicţionar de film, o carte despre creatori Pop(ulari) dar care, în fapt, este o ‘oglindă’ a consumatorilor de Pop culture.

Zombies în secolul XXI

IOAN BIG este Director al Festivalului Internaţional de Film Fantastic Dracula, jurnalist şi analist Pop culture, publisher al revistelor Zile şi Nopţi, Sunete şi Cinemap, autor al volumelor Mitologii subiective: Eric Clapton (2001), Era Punk (2003), Blue, Black & White. Povestea Rolling Stones (2006) şi Sexul… crucea lui Ken Russell (2016).

 

Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov și Centrul Național al Cinematografiei.

Programul și descrierea evenimentelor Dracula Film Festival vor fi disponibile în curând pe site-ul oficial al festivalului, www.draculafilm.ro [hyperlink]

Dracula Film Festival este un eveniment susținut de Kiss FM, Zile și Nopți, Cinemap.

Parteneri instituționali: Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria.

Sponsori: Ape minerale Zizin, Brainia, Coresi Shopping Resort, Bere Czell.

Parteneri: RoImage 2000, Forum Film, Independența Film, Prorom, Mercenar Lab

Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului.

FB: www.facebook.com/DraculaFilmFestival

Site-ul oficial: www.draculafilm.ro

Credit foto: Ioan Big

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută