Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/10/2022
Eat & Drink Zile si Nopti

5 restaurante cu paste bune în București

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 restaurante cu paste bune în București Share 5 restaurante cu paste bune în București
paste bune


Top 5 restaurante cu paste bune în București

După italieni, probabil că românii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de paste din Europa. Nu mă bazez pe nicio statistică atunci când spun asta, ci pe simplul fapt că sunt extrem de puține restaurantele din România care nu au în meniu acest preparat.

Până la urmă, și bucureștenii sunt latini la bază, așa că e normal ca, din când în când, să ni se facă poftă de o porție de paste bune gătite din ingrediente de calitate. Așadar, iată 5 locuri unde poți să dai fuga atunci când te lovește pofta de paste bune în București:

Gattini Cișmigiu

Str. George Vraca 7
Tel.: 0730.917.366

 

În apropierea Cișmigiului, cei de la Gattini au deschis anul acesta o nouă locație, a doua după cea de la Carnivale Food Market (Splaiul Unirii 165). Erau deja renumiți că fac unele dintre cele mai bune paste din oraș, iar acum vor convinge și mai multă lume. Așadar, când mai ești prin zonă, poți să le faci o vizită și să încerci o porție de paste bune la fața locului sau să le iei to go pentru un picnic în parc.

Osteria Ciao Niki

Str. Mihai Eminescu 90
Tel.: 0724.339.959

De la Ciao Niki n-ai cum să pleci dezamăgit, pentru că totul aici este o experiență. Mâncarea este delicioasă, Niki este extrem de prietenoasă și te face să te simți ca și când vă cunoașteți de ani de zile, locul arată exact ca un restaurant din Italia, poți cumpăra produse și pentru acasă. În plus, ți se gătește nu din meniu, ci după pofte de paste bune.

Bocca Lupo (Operei)

Str. Dr. Lister 1
Tel.: 0314.050.050

Pase bune

Bocca Lupo este un local foarte frumos, cu multe elemente de decor care să te trimită cu gândul la Italia, de la Fiatul secționat și transformat în stație de făcut pizza, până la lustrele din sticluțe de Aperol Spritz. Dar nici mâncarea nu se lasă mai prejos, iar pastele sunt unul dintre cele mai apreciate feluri din meniu. Cele cu fructe de mare sunt cu adevărat deosebite, așa că ține minte acest lucru atunci când pofta te pune pe dat search în București după așa ceva.

Sardin

Sardin este o destinație ce nu trebuie ratată de iubitorii de pește și fructe de mare, însă și pastele sunt un dish special aici. Dacă mai și combini fructele de mare cu pastele, atunci vei pleca mai mult decât mulțumit și vei ști că vei reveni cu plăcere cu proxima ocazie. Sardin e un restaurant cu aer mediteranean, bucătărie responsabilă și ingrediente de origine controlată sau produsele tradiționale autentice. Totodată, locul arată foarte bine, având un design modern și atractiv, asta mai ales pentru cei care caută restaurante mai deosebite pentru a le imortaliza pe conturile lor de Instagram.

Cucinetta

  • Str. Tudor Ștefan 32
  • Tel.: 0753.353.333

Născut din pasiunea pentru bucătăria italienească autentică, la Cucinetta n-ai cum să zici că pastele sunt așa și pe dincolo – ele sunt excelente și făcute fix ca pentru visele și poftele unui italian. Bucătăria e la vedere, așa că poți să încerci să furi și un pic de meserie – cum se fac paste bune live.

Recomandare de Gruia Dragomir

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută