Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2022
Artă & Cultură / Performing arts

„Nabucco”, „Carmen” și „Raymonda”, în luna octombrie pe scena Operei Naționale București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Nabucco”, „Carmen” și „Raymonda”, în luna octombrie pe scena Operei Naționale București Share „Nabucco”, „Carmen” și „Raymonda”, în luna octombrie pe scena Operei Naționale București
opera nationala bucuresti


Cea de-a doua săptămână a lunii octombrie le aduce iubitorilor de muzică și dans trei titluri celebre din repertoriul universal pe scena Operei Naționale București: operele „Nabucco” de Giuseppe Verdi, „Carmen” de Georges Bizet și baletul „Raymonda” de Alexander Glazunov. 

 

Nabucco

opera nationala bucuresti
Credit foto: Opera Națională București

Miercuri, 12 octombrie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, sub conducerea muzicală a maestrului Vlad Conta. Spectacolul este una dintre cele mai longevive creații din istoria Operei Naționale București. Pentru această producție, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciați creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obișnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reușit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic. 

 

Carmen

opera nationala bucuresti
Credit foto: Opera Națională București

Vineri, 14 octombrie, ora 18:30, are loc la spectacolul cu opera „Carmen” de Georges Bizet, sub conducerea muzicală a maestrului Vlad Conta. Genialitatea și inspirația de care compozitorul a dat dovadă la nivelul parcursului muzical-dramatic al celor patru acte, plasează opera lui Bizet în rândul capodoperelor lirice nelipsite din programul marilor teatre ale lumii. Pentru această reprezentație, publicul spectator îi va putea urmări pe mezzosoprana Ramona Zaharia invitată în rolul titular și pe tenorul Marius Budoiu în rolul Don José.

 

Raymonda

opera nationala bucuresti
Credit foto: Opera Națională București

Duminică, 16 octombrie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet „Raymonda” de Alexander Glazunov, în coregrafia lui Maki Asami, adaptare după Marius Petipa. O poveste despre iubire, despre nevoia de cavalerism, dreptate si păstrarea legământului suprem, transpusă în pași de balet clasic.

 

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută