Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/09/2022
Evenimente

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 26 septembrie – 2 octombrie 2022

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 26 septembrie – 2 octombrie 2022 Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 26 septembrie – 2 octombrie 2022
Bucuresti aLive


BucurEȘTI aLIVE: evenimente recomandate în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 26 septembrie - 2 octombrie 2022

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent

Miercuri, 28 septembrie, începe cea de-a 6-a zi a Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, unul din cele mai longevive Festivaluri independente din țară. Seara de teatru începe la ora 19:00, la Unteatru, unde se joacă Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois, de Cosmin Stănilă, în regia Andrei Măjeri un spectacol despre cum boala devine un personaj, iar relația fragilă dintre mamă și fiu se lovește de imaginea publică și personalitatea artistică. Tot de la ora 19:00, la Teatrul Infinit, vedem Wasted, regia Vlad Isăilă –  o călătorie dulce amară între trecut, prezent și viitor, la capătul căreia se întrezărește amețitoarea iluzie a schimbării. Ziua se încheie la Teatrul Godot, de la ora 20:30, unde se joacă Hotel Godot, de George Remeș –  o lecție despre viețile unor oameni, în camerele de hotel, la care ai acces doar 10 minute, suficient cât să înțelegi ceea ce simt. Bilet: 50 lei (www.mystage.ro).

aLive Bucuresti

Luna Pătrată – Alina Manole | Quantic Pub

Un cântec, un album, o stare de spirit și ecuația unei povești – o experiență ce trebuie încercată live pentru a o înțelege. Miercuri, de la ora 19:00, la Quantic Pub, Alina Manole deschide sezonul toamnei muzicale de club cu povestea Lunii Pătrate și a iubirilor reale. Considerată una dintre cele mai frumoase voci feminine din muzica românească, inventatoarea singurei planete muzicale din lume și unul dintre puținii artiști ai ultimilor ani care a reușit să deschidă calea unui stil muzical nou în România, folk-jazz, Alina ne pregătește o altfel de muzică şi o  atmosfera elegantă, stilul elevat al piesele care  teme pot părea “incomode” celor care trăiesc în convenţii sociale, Însoțită de muzicieni minunați, compozițiile ei interpretate într-un stil propriu, unic, își vor îndeplini cu siguranță misiunea lor de-a dreptul terapeutică. Bilet: 65/80 lei (iabilet.ro/bilete).

Fata din Casa Vagon

Fata din Casa Vagon | Teatrul de Artă

Joi, 29 septembrie, de la ora 19:00, urmărim spectacolul Fata din Casa Vagon, la Teatrul de Artă, de Lorena Zăbrăuțanu și Eliza Păuna, după un roman de Ana Maria Sandu. Ne întoarcem în timp, în România anilor 70-80, în casa vagon, unde neîmplinirile și regretele, transmise ca o boală ereditară, fac ca trecutul să fie parte din prezent. O fetiță de 8 ani își imaginează jocuri prin care pornește într-o călătorie, cu dorința de a se apropia de mama ei și de a-i deveni cea mai bună prietenă. Într-un ton ton dulce-amar, povestea relatează încercarea de a evada din universul dur și constrângător al locului în care cele două se află. Distribuție: Lorena Zăbrăuțanu și Eliza Păuna. Bilet: 50 lei (mystage.ro).

Povestirile-lui-Hoffmann-Sursa-Facebook-Opera-Națională-București

Povestirile lui Hoffmann | Opera Națională București

Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 18:30, are loc spectacolul Povestirile lui Hoffmann, o operă în trei acte, cu trei povești diferite, prolog și epilog, compusă de Jacques Offenbach, al cărui libret a fost scris de Michel Carre și Jules Barbier, în regia lui Matteo Mazzoni. Poveștile din operă includ: „Der Sandmann”, „Rath Krespel” și „Das verlorene Spiegelbild”. Dirijor: Ethan Schmeisser. În distribuție: Valentin Vasiliu, Iustinian Zetea, Vicențiu Țăranu, Cătălin Toropoc, Lucian Corchiș, Daniel Magdal, Mădălina Barbu, Oana Șerban, Oana Andra, Crina Zancu, Simonida Luțescu, Simona Neagu și Mihaela Stanciu. Bilet: 25/40/80/110/150 lei (tickets.operanb.ro).

 Recomandări de TEODORA BRATU

 


Vrei fii la curent cu cele mai noi Evenimente și Festivaluri din România

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.