Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/09/2022
Lifestyle / Fashion

TREND: Toamna asta suntem anti-skinny!

Anamaria Grumeza De Anamaria Grumeza
Comentarii TREND: Toamna asta suntem anti-skinny! Share TREND: Toamna asta suntem anti-skinny!
anti-skinny


Vă amintiți acea perioadă în care popularitatea blugilor skinny – sau blugii „pană”, așa cum mai erau numiți – explodase și orice fată își dorea o astfel de pereche?

Asta se întâmpla prin 2010, dar odată cu era TikTok-ului, urmele acelei perioade au început să se estompeze din ce în ce mai mult. Să tot fie un an – sau chiar doi – de când pantalonii skinny au început să dispară din vestimentația împătimiților modei, care încadrează actualmente acest tip de pantaloni la „mai bine nu”.

Vom afla imediat și cu ce îi înlocuim!

anti-skinny

Odată cu venirea anotimpului rece, care include revenirea treptată la o vestimentație cu mai multe straturi, nu putem ignora faptul că pantalonii reprezintă un item de bază. Așadar, fie ei mai casual sau ceva mai eleganți, aceștia nu vor lipsi niciodată din dressingul unui individ obișnuit.

În cazul femeilor, istoria ne arată că pantalonii puteau fi folosiți inițial doar în contextele în care ele realizau diverse munci – care nu permiteau purtarea unei fuste – deoarece această piesă era considerată specific masculină. Astfel, pantalonii nu au fost acceptați întru totul pentru femei până în a doua jumătate a secolului XIX. Totuși, conform tendințelor apărute la mijlocul secolului XX, pantalonii au fost purtați din ce în ce mai mult de femei, până în prezent, când putem spune despre aceștia că au devenit indispensabili. Ulterior „startului” la purtat pantaloni după propria plăcere, au început să apară în diverse forme, modele și materiale.

Sfârșitul secolului XX și începutul secolului XXI surprind însă cel mai bine marcarea perioadelor de popularitate cunoscute de diversele tipuri de pantaloni. De la pantalonii evazați ai anilor ‘80 și pantalonii baggy ai anilor ‘90/2000 nu a fost decât un pas până la perioada de glorie a celor skinny, masiv popularizați începând cu 2010. Aceștia s-au bucurat de un val mare de notorietate, până de curând, când îi putem declara pe cale de dispariție.

Așa-numitul curent anti-skinny începe astfel să capete proporții tot mai semnificative, implicând totodată popularizarea altor tipuri de pantaloni. Iar dacă nu skinny, atunci clar: baggy! Iată câteva dintre cele mai trendy modele de pantaloni, pe care să îi porți toamna asta:

anti-skinny

Pantalonii Cargo

Poate cel mai popular tip de pantaloni la ora actuală, aceștia s-au întors direct din anii ‘90, când au debutat pe scena modei. Cel mai intrigant aspect legat de ei este faptul că sunt inspirați din ținuta militară, denumirea de „cargo” provenind tocmai de la buzunarele cargo cu care sunt dotați, ce le permiteau soldaților să ducă în ele muniție, hărți, pansamente și diverse altele. Celebrități ale momentului, precum Hailey Bieber, Zendaya sau Bella Hadid, au fost surprinse purtând astfel de pantaloni, contribuind semnificativ la popularizarea lor. Pe lângă aspectul cool și ușor badass, pantalonii cargo îți oferă un bonus: nu mai ai nevoie de geantă. Îți garantez, toate lucrurile îți vor încăpea în buzunarele lor!

anti-skinny

Pantalonii Culottes

Acești pantaloni au ajuns de la a fi specifici bărbaților bogați din perioada Revoluției franceze la a reprezenta un articol vestimentar eliberator și revoluționar pentru feministe. Primii pantaloni de tip culottes pentru femei au apărut în epoca victoriană și puteau fi numiți mai degrabă o fustă bifurcată/împărțită, întrucât ideea din spatele lor era de a crea iluzia purtării unei fuste lungi, și nu a unor pantaloni. Femeile erau astfel „ferite” de posibilele reacții negative din partea taberei masculine și a stereotipurilor specifice vremii.

Designerul Elsa Schiaparelli a fost cea care a făcut pasul major de a crea și purta culottes, fără a ascunde ceea ce ei erau de fapt: pantaloni pentru femei. Actualmente, aceștia sunt considerați foarte stylish, fiind o plăcere, dar și o provocare să creezi o ținută având la bază o pereche de culottes.

anti-skinny

Jeanșii Boyfriend

Am putea spune că, odată ce au revenit în trend, începând cu anul 2015, jeanșii boyfriend au rămas perechea aceea de pantaloni must have, după care întinzi instinctiv mâna atât în contextele mai casual, cât și atunci când intenționezi să compui o ținută trendy, de ieșit în oraș. Primul model de jeans pentru femei a apărut în 1934, fiind folosiți exclusiv pentru muncă. Marilyn Monroe a fost cea care a stârnit nebunia blugilor boyfriend, în anii 1960, după ce a purtat o astfel de pereche pe platourile de filmare ale western-ului american „The Misfits”(1961).

Ea purta adesea blugi largi, creând un contrast al aspectului ei foarte feminin cu doza de masculinitate conferită de pantaloni. Ulterior, după o perioadă în care au fost uitați, aceștia au revenit în lumina reflectoarelor modei în 2015, devenind acea piesă basic, păstrându-și popularitatea chiar și astăzi.

Toate aceste tipuri de pantaloni au ceva în comun: comoditatea lor, fiind și unul dintre motivele pentru care renunțăm la pantalonii skinny, în favoarea celor largi. Prin urmare, dacă sunteți adepți ai curentului anti-skinny, care va acapara moda toamna aceasta, luați în calcul și aceste trei alternative!

Text de Anamaria Grumeza, redactor Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută