Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/09/2022
Artă & Cultură / Teatru

Patru spectacole-lectură în weekend @ POINT Hub din București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Patru spectacole-lectură în weekend @ POINT Hub din București Share Patru spectacole-lectură în weekend @ POINT Hub din București
Spectacol-lectura


Patru spectacole-lectură, scrise după texte românești noi, vor avea loc duminică, 11 septembrie 2022, începând cu ora 20, la POINT Hub București.

Textele au fost scrise în vara anului 2022 de către dramaturgii Laura Ivăncioiu, Andreea Tănase, Alina Medoia și Alex Mircioi în cadrul rezidenței digitale online Playwrights Ground, în care au fost mentorați de scenariștii Maria Manolescu, Elise Wilk, Bogdan Georgescu și Gabriel Sandu.

Proiectul Playwrights Ground, inițiat de dramaturgii Gabriel Sandu și Elise Wilk, se adresează autorilor de teatru emergenți și își propune menținerea unei rețele de suport care să contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea dramaturgiei noi românești.

Spectacol-lectura

Cele patru spectacole lectură sunt:

Mâine e tot un fel de azi de Laura Ivăncioiu

Regie: Gabriel Sandu
cu: Mihaela Teleoacă

Vine o zi în care te întrebi cine e femeia aia pe care o vezi reflectată în vitrinele magazinelor (tu ești, dar nu te prinzi din prima, ăsta e corpul unei femei cu 10 ani mai în vârstă, or, tu te simți cu 10 ani mai tânără), în care nu înțelegi de ce lumea a început să-ți vorbească cu “dumneavoastră”, în care îți dai seama că ai început să uiți chestii. Așa că vrei să oprești timpul în loc. Mai mult, vrei să îl dai înapoi.

Family Business de Andreea Tănase

Regie: Elena Morar
Cu: Mihaela Teleoacă, Ioana Visalon, Emil Mandanac, Oana Jipa, Paula Trifu

Știai că există prieteni și rude de închiriat?
O jurnalistă din vest descoperă o poveste fascinantă în Asia. Family Business este încercarea de a afla cine și de ce ar apela vreodată la acest tip de servicii.

Un conflict absolut banal în Brănești de Alex Mircioi

Regia: Irisz Kovacs
Cu: Vlad Udrescu, Emil Mandanac, Oana Jipa

Într-un fel de viitor, Tudor și Luca traversează o perioadă mai puțin fericită a căsniciei lor. Nu-i ajută deloc nici faptul că Emma, fiica lor, își dorește din ce în ce mai multă libertare. Într-o serie de drumuri cu mașina, diversele direcții de conflict se complică și consumă.

Pluta de Alina Medoia

Regia: Irisz Kovacs
Cu: Vlad Udrescu, Oana Jipa, Paula Trifu

Sonia coordonează un atelier de actorie cu o nouă participantă, Mara. Raporturile se schimbă atunci când preia conducerea colegul ei, Eric. Un text despre dinamicile de putere dintr-un atelier de actorie în care se caută “autenticitatea”.

Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută