Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/09/2022
Lifestyle / Sport

Concurs de downhill la Arena Platoș. Au început înscrierile!

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Concurs de downhill la Arena Platoș. Au început înscrierile! Share Concurs de downhill la Arena Platoș. Au început înscrierile!


Între 24 și 25 septembrie sunt așteptați la Păltiniș „crema” experților în downhill din România, la cel important concurs de profil din județ.

Arena DH este un concurs de mountain-bike downhill individual, organizat de Asociația Arena Lifestyle, sub egida Federației Naționale de Ciclism și se adresează spre două categorii de sportivi, profesioniști și amatori.

Concursul este la cea de-a cincea ediție iar pe parcursul ultimilor ani a contribuit serios la dezvoltarea acestui sport în România. Evenimentul se desfășoară pe traseele de biciclete amenajate în complexul Arena Platoș Păltiniș. Ediția din acest an va reuni aproximativ 100 de sportivi, la ambele categorii.

Pe traseul roșu „DH Trail”

Concurenții vor da piept cu cel mai dificil traseu din complexul de la Păltiniș. DH Trail, traseul roșu, este compus din mai multe dropuri,corner, contrapante și wall ride.

Sportivii vor fi împărțiți pe mai multe categorii, Open, Juniori, Elite, Masters, Feminin și Copii. Competiția se desfașoară conform normelor UCI iar concurenții sunt obligati să poarte cască, ochelari tip goggles, genunchiere, numere de concurs și dopuri sau mașoane care acoperă extremitațile ghidoanelor. De asemenea toti sportivii sunt obligați să parcurgă traseul la picior măcar o data înainte de a-l face pe bicicletă.

Cum se desfășoară concursul?

Sâmbătă vor avea loc antrenamentele oficiale și manșa de calificări sau seeding run. În urma manșei de calificări se afișează lista de start pentru finală. Duminică, în 25 septembrie, se vor desfășura antrenamentele oficiale și manșa de finală. Ordinea de start pentru manșa de finală este în ordine inversă față de rezultatele obținute în manșa de calificări, concurentul cu cel mai bun timp are startul ultimul.

PROGRAM

Sâmbătă, 24 Septembrie:
10:00-13:00 Înscrieri și Antrenemente
13:30 Ședință tehnică
14:00 Calificări (seeding run)

Duminică, 25 Septembrie:
10:00 Ședință tehnică
10:15-11:45 Antrenamente
12:00 Finala
15:00 Ceremonia de Premiere

Înscrierile în concurs se fac on-line iar vârsta minimă de participare este 10 ani. Cei interesați se pot înscrie folosind acest formular.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută