Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/08/2022
Evenimente Muzică

Primul eveniment live cu 50 de seturi de tobe la Iași. Toboșariada

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Primul eveniment live cu 50 de seturi de tobe la Iași. Toboșariada Share Primul eveniment live cu 50 de seturi de tobe la Iași. Toboșariada
Toboșariada Iași


50 de toboșari de toate vârstele, de la școlile de muzică din Iași și nu numai, vor cânta simultan șase piese rock cunoscute la nivel internațional la 50 de seturi de tobe acustice.  Toboșariada este un eveniment live și va avea loc pe 25 august 2022, în Grădina Palas.

„Toboșariada” este un proiect inedit, unic în țară, care face parte dintr-un proiect muzical amplu, „Iași Music Experience”, desfășurat la Iași în perioada 24 – 26 august 2022.
Evenimentul are la bază participarea atât a artiștilor toboșari cu ceva mai multă experiență, cât și a tinerilor aflați încă pe băncile școlilor de muzică din Iași. Singura condiție de participare pentru ei a fost abilitatea de a cânta la tobe.

Toboșariada Iasi

Scopul evenimentului este de a demonstra frumusețea și posibilitățile acestui instrument și pentru a-l prezenta și altor tineri care pot încerca și o astfel de activitate în timpul lor liber. Totodată, proiectul va contribui la îmbunătăţirea culturii muzicale a artiştilor şi spectatorilor .Publicul ieșean care va participa la eveniment va avea ocazia să cunoască tineri muzicieni, într-un nou tip de spectacol în Iași.

Inițiatorul acestui eveniment este Petran Paveliuc, cel care a fondat și școala de muzică Petran Music School și proiectului Iași Music Experience. Acesta și-a dorit foarte mult să ofere oamenilor o experiență cum numai în Statele Unite a văzut.

E un vis de-al meu și împărtășit cu profesorul de tobe de la noi de la școală, asta cred că se întâmpla acum vreun așa și ceva, timp în care ideea a rămas acolo. Apoi am introdus-o în proiectul mare.Încercăm prin această acțiune să atragem atenția tuturor copiilor care ar vrea să cânte la tobe și să arătăm sunt un instrument foarte interesant mai ales că sunt implicate toate cele patru membre, iar asta îi ajută pe copii să-și dezvolte coordonarea. Totodată, este o metodă foarte bună de a-ți descărca energia. Am ales niște piese foarte cunoscute și cu un grad de dificultate nu foarte mare tocmai pentru a putea fi accesibile.Ideea este să ridicăm pe plan local aceste eveniment și să promovăm acest instrument. – Petran Paveliuc

Toboșariada Iași

Provocarea vine și din faptul că deși fiecare școală a repetat individual după o partitură unică, cei 50 de participanți vor fi cu toții pe scenă pentru prima dată abia în momentul repetițiilor de dinainte de spectacol.

„Mă bucur că voi cânta la un eveniment unde tobele vor fi actorul principal. Va fi o experiență unică atât pentru toboșari cât și pentru spectatori. În sfârșit, acest instrument primește atenția pe care o merită și mă bucur că Iașul este primul oraș din România care face un eveniment de acest gen să devină realitate” – toboșar participant

Proiectul muzical „Iași Music Experience” presupune organizarea a șapte mari activități: Musical Encanto, Concert Simfonic Muzică de Film, Concert trupe ieșene Muzică de Film, Toboșariada, Recital trupa ieșeană Missed Call, Romanian Guitar Contest (RGC), Romanian Bass Contest (RBC) – în premieră națională.

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută