Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/08/2022
Artă & Cultură / Art Expo

MNAC a lansat o nouă sesiune de achiziții de lucrări de artă de la artiștii români

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii MNAC a lansat o nouă sesiune de achiziții de lucrări de artă de la artiștii români Share MNAC a lansat o nouă sesiune de achiziții de lucrări de artă de la artiștii români
mnac


Achizițiile publice de artă contemporană în România devin o normalitate, și nu o excepție. La doi ani după derularea cu succes a sesiunii din anul 2020, Ministerul Culturii acordă Muzeului Național de Artă Contemporană o nouă suplimentare bugetară, de 2.000.000 lei, pentru îmbogățirea colecției muzeului.

Noua sesiune vine să întărească gestul de reparație istorică pentru arta contemporană românească făcut în 2020, când, pentru prima dată după 12 ani, MNAC a primit un buget pentru a cumpăra lucrări de la artiștii români.

Sesiunea de achiziții 2022 este dedicată atât celor peste 6.000 de artiști vizuali români activi în țară sau în diaspora, cât și moștenitorilor de drept ai unor artiști contemporani de origine română.

Sunt încurajate propuneri care să răspundă dimensiunii de laborator a activităților MNAC, însoțind lucrări reprezentative cu materiale documentare (arhive de lucru, schițe pregătitoare, machete, desene, documentări foto etc.), contribuind astfel la constituirea unui fond care să compună o privire de ansamblu asupra devenirii artei contemporane românești.

TERMEN LIMITĂ PENTRU ÎNSCRIEREA DOSARULUI: 9 septembrie 2022, ora 17:00.

Toate detaliile procedurii, la adresa www.mnac.ro.

  • Cover: „După 12 ani. Producția artistică din România în 180 de lucrări”, vedere din expoziție (MNAC, 2021) foto © New Folder Studio / MNAC

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută