Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/07/2022
Lifestyle Artă & Cultură / Art Expo

One Night Gallery redeschide Hotelul Intim din Constanța

Adrian Zăvoianu De Adrian Zăvoianu
Comentarii One Night Gallery redeschide Hotelul Intim din Constanța Share One Night Gallery redeschide Hotelul Intim din Constanța
One Night Gallery


One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, redeschide publicului Hotelul Intim din Constanța, sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 21:00.

Inaugurat în 1909, Hotelul Intim a fost proiectat de arhitectul Daniel Renard, cel care a realizat și celebrul Cazino din Constanța. De-a lungul timpului, hotelul a fost gazda a numeroase banchete regale, cercuri literare și întâlniri politice. După expoziție, clădirea va intra într-un proces de reconsolidare.

În cadrul One Night Gallery, pe 30 iulie, clădirea se va transforma într-o galerie de new media art, un spațiu al explorării, jocului și interacțiunii, datorită instalațiilor de artă create de artiștii acestei ediții, Les Ateliers Nomad. Printre acestea se numără:

  • Show de video mapping interactiv pe fațada clădirii și un live performance, care va îmbina dansul contemporan și new media art, prezentate de George.Inovație BCR
  • VR journey, o experiență de realitate virtuală
  • DJ hotspot și Interactive Lightroom, un spectacol coregrafiat de lumini, amplificate de glo
  • Smoke Projection Tensions: o instalație de lumini și fum, cu proiecții volumetrice
  • Frames: tablouri ce prind viață prin animații 3D, prezentate de ABSOLUT. Partener tehnic: Epson România.

Accesul la expoziție se va face în grupuri de 80 de persoane. Vizitatorii vor putea interacționa cu instalațiile expuse, care se desfășoară pe cele trei etaje, putând să exploreze întreaga clădire timp de 15 minute.

One Night Gallery

One Night Gallery

One Night Gallery

One Night Gallery

În timp ce așteaptă să intre sau după parcurgerea expoziției, publicul este invitat în zona de socializare din grădina hotelului, unde se vor putea bucura de show-ul de video mapping de pe fațada clădirii, DJ hotspot și VR journey. Aceasta este cea de-a doua ediție One Night Gallery din 2022, prima având loc în București, pe 18 iunie.

One Night Gallery redeschide Hotelul Intim

One Night Gallery redeschide Hotelul IntimOne Night Gallery Cu ocazia ediției din București, One Night Gallery a redeschis publicului Casa Braikoff, o superbă clădire beaux-arts de lângă Ateneul Român.
Pentru a le oferi celor peste 2000 de vizitatori un spațiu din care să admire show-ul de video mapping de pe fațada clădirii, dar și un loc de relaxare și socializare, One Night Gallery a transformat, în premieră, parcarea din laterala Ateneului Român într-o piațetă deschisă publicului.
Tot din piațeta temporară, publicul a admirat și momentul de dans contemporan al artistei Maria Mora, proiectat live pe clădire, moment care va putea fi urmărit și de publicul din Constanța.

One Night Gallery

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România, care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și susține tinerii artiști români. One Night Gallery este o punte între artist și public, provocându-i pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital și să creeze proiecte care integrează realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping, inteligență artificială, animație, sound design și instalații interactive.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută