Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/07/2022
POP-UP STORiEs Artă & Cultură / Benzi Desenate

File din istoria Americii… America Chavez

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii File din istoria Americii… America Chavez Share File din istoria Americii… America Chavez


După cum bănuiţi, acest text nu are legătură cu celebrarea zilei de 4 iulie şi nici cu aniversarea a 530 de ani de la descoperirea Americii de către Columb. Despre care, oricum, nu se mai vorbește în termeni de „descoperire”, în lumina noii corectitudini politice realizarea exploratorului limitându-se, aparent, doar la a face cunoştinţă europenilor cu Americile. Dar asta-i altă poveste.

America noastră, din Doctor Strange and the Multiverse of Madness, primul personaj Latina LGBTQ+ din MCU, are nevoie însă la fel de mult de clarificări în privinţa originii sale, mai ales că, posesoare a unei hiper-conştiinţe cosmice, se anunţă drept una dintre fi gurile-cheie pentru evoluţia multiversului cinematic păstorit de Kevin Feige.

Ştim că Miss America militează an de an pentru pacea mondială. Asta în realitate, fi indcă în universul Pop culture luptă să impună pacea intergalactică. Miss America, creată de Otto Binder în timpul WWII, a sucombat ca personaj de comics-uri încă din anii ’50, în competiţia cu Wonder Woman, dar numele i-a fost adoptat abia recent ca inspiraţie de către o reprezentantă din noul val al supereroilor Marvel, America Chavez, lansată ca personaj in miniseria Vengeance (2011), care şi-a câştigat dreptul la propria bandă desenată abia acum cinci ani, înainte de a fi cooptată în West Coast Avengers, în 2018.

File din istoria Americii... America Chavez

Primele comics- uri sunt confuze în privinţa originilor Americii Chavez, în afara faptului că preia legacy-ul Miss America, nefiind clar decât că s-a născut în Utopian Parallel, tărâm din afara multiversului uzual, creat de Demiurg, entitatea responsabilă inclusiv de viaţa pe Pământ. La 6 ani, fugită de acasă, America ar fi fost adoptată de o familie americană obişnuită, ce dezaprobă manifestările supereroice, iar ea s-a alăturat echipei Young Avengers.

File din istoria Americii... America Chavez

Abia în America: Made in the U.S.A. (2021), BD precursor al apariţiei în film a tinerei capabile să deschidă portaluri stelare şi să călătorească în realităţi paralele, primim o explicaţie mai limpede, dar de o factură radical diferită: Utopian Parallel nu este ce credea adolescenta, ci o “bulă” izolată de pe o insulă de pe Terra, unde părinţii ei, oameni de ştiinţă, au încercat să îi vindece boala rară de care suferea, sindromul Edge, ce afectează doar persoane cu cromozomi XX… iar superputerile au apărut în urma experimentelor făcute pe ea.

File din istoria Americii... America Chavez

În Doctor Strange, America Chavez confirmă că este una dintre puţinele muritoare ce-i poate face faţă lui Scarlet Witch, menținând ipoteza că ar putea fi o “Nexus Being”, o persoană unică în tot multiversul. Este totuşi mai probabil ca MCU să dezvolte direcţia Young Avengers, atâta vreme cât un prim personaj, Stature, a apărut deja în fi lmele cu Ant-Man, iar pregătirea Americii Chavez de la Kamar-Taj ar putea-o propulsa în postura de lider al noii generaţii de supereroi MCU. Oricum, America are un mare viitor!

Mai multe despre Benzi Desenate.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută