Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/06/2022
Lifestyle

Cum să amenajezi cu stil o baie mică, fără să o aglomerezi

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cum să amenajezi cu stil o baie mică, fără să o aglomerezi Share Cum să amenajezi cu stil o baie mică, fără să o aglomerezi


Dacă ai la dispoziție doar câțiva metri pătrați sub o scară, la mansardă sau în locul unei foste cămări sau efectiv ai de transformat vechea baie mică în care țineai produse de curățenie, baxurile de hârtie igienică și litiera pisicii, atunci ești în fața unei adevărate provocări. Practic, vei avea de transformat un spațiu anost, folosit ca depozit sau anexă, într-o baie plină de personalitate, nu chiar un punct de atracție al întregii locuințe, dar nici unul neglijabil.

Desigur, adăugarea de funcționalități unei băi mici poate părea dificilă. Totuși, cu doar câteva trucuri, poți obține ceea ce îți propui: o încăpere practică, cu un scop bine definit, și utilizabilă. Ideile noastre pentru amenajarea unei băi de mici dimensiuni te vor ghida în alegerea culorilor potrivite pentru faianță și gresie, optarea pentru cele mai inspirate obiecte sanitare și piese de mobilier, precum și bifarea celui mai greu scop: crearea iluziei de de spațiu.

De exemplu, dacă nu știai, apartamentele pariziene sunt de mici dimensiuni, iar băile ocupă o suprafață redusă, dar utilizată eficient, la întregul ei potențial. În continuare, îți enumerăm câteva particularități de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că rezultatul va fi pe măsura așteptărilor tale. Nu îți garantăm că vei avea o baie mică șic, cum avea protagonista din serialul „Emily in Paris”, însă în orice caz, nu vei fi dezamăgit.

Mizează pe verticalitate

În ceea ce privește alegerea obiectelor sanitare, optează pentru o chiuvetă și o cabină de duș sau o cadă mică. Din gama variată de vase WC Romstal, de o calitate superioară garantată, alege un model vertical, eventual suspendat și fără picior, cu un design simplu, adaptabil. De asemenea, nu uita că oglinzile încorporate și de perete garantează și mențin iluzia de spațialitate. În orice caz, planificarea corectă a spațiului, prin valorificarea fiecărui centimetru liber, este întotdeauna esențială, mai ales atunci când e vorba de o baie mică.

Alege culori vibrante și îndrăznețe

Experții în amenajarea spațiilor mici recomandă asortarea plăcilor de gresie supradimensionate, la scară mare, cu plăci minuscule de faianță, de tip mozaic de pietricele. Nicio regulă nu precizează că o baie mică nu poate fi îndrăzneață și colorată. Poți alege gresie și faianță în culori nude, deschise, deloc stridente și etajere și dulapuri verzi, albastru coral sau care să imite textura lemnului. De asemenea, ai și opțiunea inversă, mobilier deschis și pereți colorați, ba chiar unul „de accent”, în care să folosești un tapet impermeabil, special conceput pentru baie.

Renunță la obiecte inutile 

Așa cum am menționat anterior, trebuie să găsești acel echilibru greu de obținut între funcționalitate și aspect. Chiar dacă vei fi tentat să aduci în încăpere câteva obiecte de design, cum ar fi o statuie, un tablou cu motive marine, un aranjament din năvod, riști să supraaglomerezi spațiul. Câteva prosoape colorate așezate strategic pe caloriferul vertical pot da un plus de personalitate încăperii. Important e să nu transformi încăperea într-un depozit de obiecte de igienă și de curățenie, pentru că spațiul poate deveni de-a dreptul sufocant.

Așadar, te afli în fața unei provocări, iar rezultatul nu doar că îți va aduce multă satisfacție, ci și o baie de mici dimensiuni cu personalitate.

Sursă foto: bricodepot.ro, unsplash.com

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.