Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2022
Artă & Cultură / Performing arts

Teatrul Masca anunță premiera unui spectacol outdoor site specific: JILAVA – Am ars un bloc

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul Masca anunță premiera unui spectacol outdoor site specific: JILAVA – Am ars un bloc Share Teatrul Masca anunță premiera unui spectacol outdoor site specific: JILAVA – Am ars un bloc


”Un skatepark.

Trei actori.

30 de căști audio.

Trei adolescenți care nu știu că tocmai au incendiat un bloc din București.”

JILAVA – Am ars un bloc este un spectacol creat pentru a fi jucat în skatepark-urile bucureștene și pornește de la cazul adolescenților care au incendiat anul trecut un bloc din Constanța. Prin intermediul căștilor audio de tip silent disco, pe care publicul le primește și în care va auzi întreaga coloană sonoră a spectacolului, spectatorii sunt invitați să descopere spectacolul nu numai prin ceea ce văd ci și prin componenta audio.

Spectacolul vorbește despre adolescenți și despre mecanismele psihologice pe care orice situație de criză le poate naște în rândul acestora. Întrebărilor pe care ei și le pun: Cine este de vină? Cine este cu adevărat de vină? Cine plătește? li se adaugă întrebarea esențială pe care ne-o punem noi, adulții: Au tinerii destule repere morale primite de la familie sau de la societate pentru a înfrunta o posibilă tragedie? Cum se traduce la vârsta lor și în jargonul lor cuvântul acesta – tragedie?

Consituind o premieră și pentru lumea teatrală din România – fiind primul spectacol de teatru jucat într-un skatepark – acesta îmbină elemente specifice de coregrafie și sound design pentru a transforma skatepark-ul într-o lume posibilă, o variantă coerentă a unei realități care s-a întâmplat și se mai poate întâmpla.

JILAVA – Am ars un bloc – 25 și 26 iunie, de la ora 19.00, în Skatepark Tineretului.

Accesul la spectacol este gratuit – în limita locurilor disponibile – și se face pe baza unei rezervări pe: http://www.masca.ro/teatru/jilava-am-ars-un-bloc/.

Pentru desfășurarea în timp util a formalităților tehnice care țin de vizionarea spectacolului (predarea căștilor audio și instructajul privind utilizarea acestora) vă rugăm să fiți prezenți cu 15 minute înainte de ora începerii spectacolului.

Teatrul Masca anunță premiera unui spectacol outdoor site specific: JILAVA – Am ars un bloc

JILAVA – Am ars un bloc

 • Cu: Petru Marginean, Cristina Panait, Bianca Temneanu
 • Regia: Ioana Păun
 • Poetry: Cătălina Stanislav
 • Dialog: creație colectivă
 • Sound: Sillyconductor
 • Coregrafie: Simona Dabija
 • Costume: Veronica Nojac & Robert Antoniac
 • Voce: Alina Crăiță
 • Foto: Răzvan Leucea
 • Skateboard guru: Mario Georgescu
 • Grafica afiș: Maria Drăghici
 • Cercetare: Cirpian Notabene

 

Teatrul Masca, înființat în 1990, este singurul teatru din România cu o stagiune permanentă de exterior. Spectacolele din stagiunea outdoor fac parte dintr-un proiect socio-cultural amplu care are ca principal scop facilitarea accesului publicului la actul cultural, Teatrul Masca fiind promotorul teatrului de stradă în România.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.