Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/06/2022
Eat & Drink

5 gelaterii artizanale din București

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 gelaterii artizanale din București Share 5 gelaterii artizanale din București


Dacă e vară în București, înseamnă că e și caniculă. Dar nu trebuie să fie căldură mare afară ca să ți se facă poftă de o înghețată bună, artizanală, de un gelato făcut ca la mama lui acasă, în minunata Italie. La „Povești din București” ți-am prezentat deja una dintre cele mai bune gelaterii din oraș, așa că aici îți mai spun de încă 5 astfel de locuri de unde să-ți iei conuri pline de „gusti” colorate, ce merită să fie imortalizate pe cât mai multe conturi de Instagram:

Sweetology

5 gelaterii artizanale din București

Adresa: Calea Victoriei nr. 122 |  Telefon: 0734.488.889

Sweetology este un loc de trecut pe lista oricui face un „city wandering” de weekend prin centrul Bucureștiului și vrea ca una dintre opriri să fie la un gelato răcoritor și natural. Se află chiar pe Calea Victoriei, așa că toate atracțiile Bucureștiului sunt la doi pași. Însă, apropo de asta, o altă atracție a acestui loc este și cheescake-ul, făcut în locație în fiecare zi. Deci, ia în considerare că e posibil să poposești aici mai mult de un gelato.

Zexe Braserie / Zelato

5 gelaterii artizanale din București

Adresa: Aviatorilor 65 | Telefon: 0786.778.777

Știi deja din paginile revistei că Ana Consulea este unul dintre cei mai pricepuți cofetari-patiseri din țară. Asta înseamnă și că înghețata pe care o creează în laboratoarele proprii este una care nu trebuie ratată. Poți să o încerci fie la Zexe Braserie, fie la frumosul Zelato, toneta de la intrarea în parcul Herăstrău – unde găsești și desertul Panet, cald și crocant la exterior și moale și rece în interior.

Rawmantic

5 gelaterii artizanale din București

Adresa: Frosa Sarandy 15 | Telefon: 0745.253.583

Dacă dorești o alternativă vegană la gelato, care să nu conțină produse de origine animală, dar nici zahăr, atunci poți trece pe la Rawmantic. Găsești aici înghețată pe băț, pregătită zi de zi, pe bază de cocos și nuci caju, trasă în ciocolată albă sau neagră sau în alte topping-uri. Gustul dulce este dat de fructe, dar și de îndulcitori naturali, precum sirop de agave, arțar sau stevia.

Butoiul cu înghețată

5 gelaterii artizanale din București

Adresa: Ion Neculce 65 | Telefon: 0749.406.361

Nu e doar un nume, ci înghețata de aici se face efectiv într-un butoi cu gheață, cu o capacitate de 50 de kg, cu ingrediente naturale, alese cu atenție, ce respectă standardele înalte de calitate. În butoi se pune o oală mare din inox, în care se amestecă laptele gras cu crema pentru fiecare sortiment, până îngheață conținutul. Printre sortimentele populare se numără măr copt cu biscuiți, colivă sau dovleac copt cu scorțișoară. Îi găsești la Edenland Park sau la festivaluri, dar și pe Ion Neculce 65 sau pentru comenzi online.

Velocità

5 gelaterii artizanale din București

Adresa: Calea Victoriei 122 | Telefon: 0739.889.189

În doar doi ani de la deschidere, Velocità a devenit rapid unul dintre punctele de atracție de pe Calea Victoriei. Aici este mai tot timpul coadă, iar lumea are numai cuvinte de laudă la adresa înghețatei pe care o poți încerca de la ei, dar și în ceea ce privește designul interior, realizat de celebrul arhitect Cristian Corvin.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.