Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/06/2022
Eat & Drink

6 restaurante din țară cu pește sau fructe de mare

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 6 restaurante din țară cu pește sau fructe de mare Share 6 restaurante din țară cu pește sau fructe de mare


În serile de vară, nimic nu poate fi mai bun decât un pește proaspăt pe grătar (sau gătit în orice alt fel) și câteva pahare cu vin alb sau șpriț. Așa că, pentru cei care au uitat că e bine ca peștele să nu lipsească din dietă, mai ales vara, am făcut această listă:

București | Ivan Pescar & Scrumbia Bar

Adresa: Str. Uranus nr. 150 | Telefon: 0729.384.828

La Ivan Pescar vei găsi bucătărie din Delta Dunării, fără fusion sau alte fițe. Totul e pregătit de bucătărese lipovence, fără grabă și cu pește provenit din Delta Dunării și Marea Neagră, pescuit responsabil. De asemenea, în meniu se regăsesc și vinuri din Dobrogea, ce merg perfect cu peștele servit aici.

Brașov | Prato

Adresa: Michael Weiss 11 | Telefon: 0720.444.422

Prato este un restaurant cu vechime în Brașov, cu clienți care revin aici pentru meniu cu specific mediteranean, dar și pentru că găsesc unele dintre cele mai de calitate preparate din pește și fructe de mare.

Cluj | A Camponeza – Casa das Espetadas

Adresa: Emile Zola 2 | Telefon: 0734.047.713

A Camponeza I Casa das Espetadas se recomandă drept „arca gastronomiei portugheze” și e singurul local din Cluj în care poți încerca o espetada: o țepușă pe care sunt înșiruite calamar, caracatiță, sepie și creveți sălbatici, care apoi e perpelită pe grătar. Neapărat de încercat!

Timișoara | Restaurant Sabres

Adresa: Craiova 1 | Telefon: 0756.722.737

Sabres este un restaurant cu specific pescăresc și cu vechime, fiind inaugurat în 2006. De altfel, proprietarii se mândresc că au deschis primul restaurant pescăresc din Timișoara. Restaurantul este aprovizionat cu pește de o firmă care face asta în Banat încă din 1994. Așadar, e clar că cei de la Sabres știu ce fac atunci când vine vorba de pește.

Iași | Blue Acqua

Adresa: Arcu 78 | Telefon: 0752.992.993

Cei de la Blue Acqua spun că și-au propus să le arate ieșenilor cât de bine se poate mânca pește și în orașul lor, la fel ca în Deltă sau orice alt oraș la Dunăre. Meniul lor este unul impresionant.

Constanța | Le Premier

Adresa: Aristide Karatzali 1 | Telefon: 0753.099.099

Pe lângă meniul cu preparate din pește și fructe de mare, Le premier mai vine cu o ofertă de nerefuzat: o panoramă superbă asupra Mării Negre. De asemenea, terasa restaurantului este transformată într-o grădină de vară, unde te poți bucura de liniștea oferită de amplasarea la înălțime cu vedere către mare.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.