Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/06/2022
Artă & Cultură

Teatrul German de Stat Timișoara participă la campania artiști români pentru artiști ucraineni, organizată de UNITER

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul German de Stat Timișoara participă la campania artiști români pentru artiști ucraineni, organizată de UNITER Share Teatrul German de Stat Timișoara participă la campania artiști români pentru artiști ucraineni, organizată de UNITER


Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore inițiază Campania umanitară Artiști români pentru artiști ucraineni, proiect de strângere de fonduri care se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iunie.

În urma propunerii UNITER, 46 instituții culturale de stat și independente au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene. Astfel, Teatrul German de Stat Timișoara este instituție parteneră în această campanie și, pe 10 iunie, începând cu ora 19.30, va juca „Dumnezeul Kurt” de Alberto Moravia, regia de Alexander Hausvater. Banii strânși din vânzarea de bilete vor fi donați pentru sprijinirea artiștilor ucraineni care nu mai pot lucra în această perioadă grea.

Acțiunea spectacolului „Dumnezeul Kurt” se petrece cu câteva luni înaintea sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial într-un lagăr de concentrare german în Polonia ocupată: Comandantul lagărului vrea să exemplifice ideile sale legate de o societate fără concepte etice în care sentimentul vinovăției devine o piedică depășită de istorie și drept urmare inutil. În acest scop el se folosește de piesa “Oedip rege” de Sofocle. Din ordinul lui tragedia scrisa de autorul clasic nu va fi doar jucată ci chiar “trăită” de deținuții lagărului. Comandantul Kurt, reprezentant al unui regim criminal, inuman și cinic, preia rolul zeilor antici. Un deținut evreu, prietenul din tinerețe al comandantului, este condamnat să-și ucidă tatăl și s-o lase gravidă pe propria lui mamă.

Cu: Franz Kattesch, Harald Weisz, Olga Török, Rareș Hontzu, Ida Jarcsek-Gaza, Tatiana Sessler-Toami, Daniel Ghidel, Jacqueline Kohl, Dana Borteanu, Sergiu Vernica, Isa Berger, Radu Brănici, Oana Vidoni, Aljoscha Cobeţ, Jacqueline Kohl.

Adaptare și regie: Alexander Hausvater; Asistent de regie: Simona Vintilă, Daniel Ghidel; Decoruri: Zsolt Fehervari; Costume: Ioana Smara Popescu; Muzica: Dan Simion; Video: Sebastian Hamburger; Machiaj: Bojita Ilici; Regia Tehnică: Costinel Stănescu, Adrian Georgescu.

Spectacolul se supratitrează în limba română.
Ne vedem pe scenă!

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul special deschis de Asociația UNITER: Fondul de Solidaritate Teatrală RO22RNCB0072049712860086 BCR Sector 1 

Împreună pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene!

Teatrul German de Stat Timișoara participă la campania artiști români pentru artiști ucraineni, organizată de UNITER

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută