Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/05/2022
Festivaluri 2022

Interviu cu Anne-Marie Ionescu (Marketing Manager Kiss FM, Magic FM & Rock FM)

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Interviu cu Anne-Marie Ionescu (Marketing Manager Kiss FM, Magic FM & Rock FM) Share Interviu cu Anne-Marie Ionescu (Marketing Manager Kiss FM, Magic FM & Rock FM)


În general, cele mai mari concerte și festivaluri din România au ca partener unul dintre posturile de radio Kiss FM, Rock FM sau Magic FM. De aceea, am stat de vorbă cu Anne-Marie Ionescu, Marketing Manager peste toate aceste posturi de radio, pentru a afla cum se văd lucrurile din perspectiva unuia dintre cei mai puternici parteneri media, pe care orice eveniment din România și-l dorește.

Povestește-ne un pic despre cele mai importante evenimente la care Kiss FM, Magic FM și Rock FM vor fi parteneri în 2022.

Cele mai importante evenimente la care suntem parteneri cu Kiss, Magic și Rock sunt, de fapt, cele mai importante evenimente muzicale din România. Prin urmare, suntem din nou parteneri la UNTOLD și la Neversea, cu Kiss FM, și la SAGA, bineînțeles. Suntem parteneri la Electric Castle, cu Rock FM, la Jazz in the Park și, bineînțeles, la toate concertele și festivalurile rock din București și din țară. Suntem parteneri la toate evenimentele de la Brezoi, Tuzla, Tulcea, Vâlcea… indiferent dacă e vorba de blues, rock, folk sau pop. Iar dacă vorbim de București, atunci vorbim despre toate rockărelile: Iron Maiden, Nick Mason, Slipknot, Judas Priest, Dead Can Dance, Godsmack, Placebo, Tarja, Sabaton, Sonata Arctica, Bucharest Metal Nights… și foarte multe rockăreli extreme. Ne bucurăm tare că vin Pet Shop Boys, Passenger, Goran Bregovic, unde suntem parteneri cu Magic FM și, evident, suntem foarte triști că doamna Celine Dion a amânat și anul acesta concertul de la București. Glumesc, sper să fie ok cu sănătatea și să vină când poate, noi o așteptăm „ca și când”. 

Cum alegeți evenimentele la care acceptați să fiți parteneri? Pe ce criterii vă bazați?

Ca să fiu sinceră, de mulți ani ne aleg evenimentele pe noi. Am devenit un fel de casă a evenimentelor, la noi ajung toți organizatorii și mari, și medii, uneori, și cei mai mici. Noi nu suntem doar parteneri la evenimente muzicale, comunicăm și foarte multe evenimente tech, cum ar fi Brand Minds și Digital Marketing Forum, evenimente de film și cultură, în general, și așa mai departe.

Felul în care le alegem pe cele de muzică ține de muzica de acolo și de asocierea cu brandurile noastre. S-a întâmplat să și refuzăm evenimente, atunci când nu a existat o potrivire. Însă, apropo de asocierea cu brandurile noastre, ne face plăcere să fim parteneri cu spectacole de teatru, cu gale umanitare, cu evenimente precum Gala Premiilor Gopo sau seria de evenimente de Crăciun organizate de Primăria București, prin asocierea cu Magic FM, care, în luna decembrie, se transformă în „radioul lui Moș Crăciun”.

Mai sunt și evenimente de anvergură redusă, la început de drum, festivaluri de film sau de teatru, pentru studenți, pentru adolescenți, mai sunt evenimente muzicale pentru asociațiile care strâng fonduri pentru diverse cauze umanitare, ar fi păcat să nu ajutăm cum putem, atunci când e vorba despre o cauză nobilă.

Te ocupi de Magic FM și Rock FM de mai bine de 12 ani. Care au fost evenimentele cu adevărat memorabile din acest interval de timp la care Rock și Magic au fost parteneri?

Cred că un moment memorabil a fost chiar campania de lansare Rock FM, în toamna 2010. În 2010, concertul AC/DC din luna mai a fost comunicat de Kiss FM, iar în septembrie – octombrie, ne pregăteam de lansarea Rock FM și eram parteneri, tot cu Kiss FM, la concertul Guns N’ Roses. A fost cum nu se poate mai bine, am făcut teasing pentru Rock FM la concertul Guns N’ Roses, oricum împânziserăm orașul de panouri cu „UN SINGUR RADIO”. Iar Axl Rose a întârziat 2 ore.

Dar memorabile au fost AC/DC, cele două Rammstein, primul la Sonisphere 2010 și al doilea din 2013, a fost Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, Tom Jones, Lady Gaga, Shakira, Bon Jovi, vai, cum a fost… Aveam, la un moment dat, în vechiul sediu, un hol cu posterele concertelor la care am fost parteneri și… cred că într-adevăr, am comunicat cu toate cele trei stații foarte multe dintre marile nume din muzică. Iar anul acesta vine KISS.

Pentru cei care nu știu, ce înseamnă/ presupune (pe scurt) un parteneriat între un festival și un post de radio și de ce este el important pentru ambele părți?

În linii mari, un parteneriat este un schimb reciproc de servicii spre beneficiul ambelor părți, ambii parteneri dorindu-și un eveniment de succes. Pentru noi, asta înseamnă asocierea, în percepția publicului, a brandului nostru cu un artist pe care-l „cântăm” la radio sau care se află în range-ul nostru de format muzical. Pe scurt, vorbim despre agrearea împreună cu partenerii noștri a unor mixuri de comunicare care conțin spoturi, anunțuri, concursuri, comunicare online, offline, on-air, outdoor, de la caz la caz.

În ceea ce privește parteneriatele mai deosebite, unul dintre lucrurile foarte frumoase care se întâmplă de câțiva ani deja, din punct de vedere „activare” la un festival, e intro-ul special „Kiss FM deschide festivalul UNTOLD”, anume, prin Partydul Kiss FM. Iar apropo de momente memorabile, Kiss FM a trimis oameni cu un avion special la UNTOLD.

Povestește-ne un pic despre KIMARO, cel mai mare festival al muzicii românești, organizat de Kiss, Magic și Rock. 

Îi spunem KIMARO „cel mai mare festival al muzicii românești”, pentru că, la prima ediție, de exemplu, au fost 4 weekenduri la rând, adică 12 seri de concerte cu peste 250 de artiști care au urcat pe scenă. Și, chiar și la a doua ediție, într-un singur weekend, 4 seri, am adus din nou pe scenă cele mai mari nume din muzica românească.

Încercăm să-l facem din ce în ce mai bine în fiecare an. După acest început cred că am dovedit că putem, că iubim muzica românească și că ediție de ediție o să fie din ce în ce mai bine. KIMARO se va ține și în 2022.

Care au fost cele mai importante 3 concerte / festivaluri la care ai fost? Și care este artistul / trupa pe care-ți dorești cel mai mult să îl/ o vezi live și nu ai apucat până acum?

Fără îndoială Roger Waters la București, adaug AC / DC, Rammstein, Bon Jovi … Queen cu Adam Lambert, Depeche Mode … nu cred că mă poți opri la 3…

Și cred că nu sunt singura care și-ar fi dorit să vadă Queen cu Freddie…

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.