Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/05/2022
Evenimente Artă & Cultură / Teatru

BucurEȘTI aLIVE: Săptămâna 16 – 22 mai 2022

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: Săptămâna 16 – 22 mai 2022 Share BucurEȘTI aLIVE: Săptămâna 16 – 22 mai 2022


Evenimente de neratat în București, recomandări de Delia Mitrache, redactor Zile și Nopți.

Soldatul de ciocolată – Teatrul Odeon

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 19:00, la Teatrul Odeon se joacă Soldatul de ciocolată, în regia lui Andrei Șerban. Bilete: aici.

BucurEȘTI aLIVE: Săptămâna 16 – 22 mai 2022

Unul dintre cele mai populare spectacole din lume, care în România însă a fost montat foarte rar, Soldatul de ciocolată, piesă scrisă de Bernard Shaw, a avut premiera la Londra, în 1894, însă tematica scenariului este încă surprinzător de actuală. Regia lui Andrei Șerban ridică în fața spectatorilor o oglindă a realității, transformând piesa lui Bernard Shaw într-o satiră socială a zilelor noastre. Este un spectacol dinamic, efervescent și destul de accesibil. Xenofobie, segregare, eroism, influențe filozofice care ne trimit cu gândul la existențialism și idealism, Soldatul de ciocolată ne vorbește despre iluzii – iluzia dragostei, iluzia păcii, iluzia realității și a controlului.

404 Love – Teatrul Apropo

Sâmbătă, 21 mai 2022, de la ora 19:00, la Teatrul Apropo, suntem în căutarea unei erori, 404 Error: love not found. Bilete: aici.

BucurEȘTI aLIVE: Săptămâna 16 – 22 mai 2022

404 Love este un spectacol care în secolul trecut a creat un scandal de proporții în Viena, unde a avut premiera, fiind imediat interzis. Scenariul este o adaptare după La Ronde de Arthur Schnitzler, însă montarea actuală, realizată de Ana Turos și Teodor Ghiță, propune o reinterpretare a textului clasic în contextul Bucureștiului anilor 2020. 404 Love portretizează erorile sociale care conduc la erori individuale în viața privată și fac din sex un subiect tabu, despre care nu știm cum să vorbim sincer: dorință, mister, atracție fizică, escapade extraconjugale, clase sociale, confirmări – aspecte care ne domină, marchează și limitează.

Samson și Dalila – Opera Națională București

Duminică, 22 mai 2022, de la ora 18:30, suntem așteptați la ONB, pentru a urmări împreună un spectacol celebru, Samson și Dalila. Bilete: aici.

BucurEȘTI aLIVE: Săptămâna 16 – 22 mai 2022

Opera în trei acte a lui Camille Saint-Saëns, compusă pe libretul scris de F. Lemaire este inspirată de capitolul 16 din cartea biblică Judecătorii și o putem vedea montată pe scena Operei Naționale în regia lui Giandomenico Vaccari. Premiera spectacolului a avut loc pe data de 2 decembrie 1877 la Weimar, în Germania și a adus cu sine unul dintre cele mai ofertante roluri care a servit drept rampă de lansare în cariera multor voci celebre, căci personajul Dalilei este considerat unul dintre cele mai complexe roluri de mezzo-soprană. Suntem transpuși în Palestina anului 1115 î.Hr., unde filistenii, un popor care se închinau zeilor, subjugau evreii din orașul Gaza. Ca răspuns la rugăciunile lui Samson și ale bătrânilor evrei, Dumnezeu îl înzestrează pe bărbat cu puteri supraomenești, care să îl ajute în lupta pentru eliberarea poporului său, doar ca farmecul și frumusețea Dalilei îl fac pe Samson să se îndrăgostească de ea și să iubească o femeie din tabăra inamică, materializând primul păcat al personajului în interpretările biblice.

Punk Rock Mama – Teatrul În Culise

Duminică, 22 mai 2022, de la ora 20:00, suntem invitați la Teatrul În Culise, la Punk Rock Mama, spectacol regizat de Mihai Bădoi. Bilete: aici.

BucurEȘTI aLIVE: Săptămâna 16 – 22 mai 2022

Punk Rock Mama este o comedie neașteptată care aduce pe scenă o situație complet atipică: o mamă se reîntoarce în lumea celor vii cu scopul de a-și învăța fiul cum să-și trăiască viața.

„S-a născut din multe idei. Lucrurile trăite de mine în copilărie, modul cum văd eu acum lucrurile alea, ce cred eu despre comunicarea dintre oameni, relația pe care o am cu Grațiela Popa, actrița din Punk Rock Mama și multe alte influențe. (…) Spectacolul e despre lucrurile alea din noi de care ne e frică să vorbim. Mesajul din Punk Rock Mama e universal și se aplică oricărui om care a simțit ceva vreodată. Pentru că la finalul zilei, scopul meu e ca spectacolul, dacă ar fi jucat în orice loc din lume și în orice etapă istorică, să fie înțeles de toată lumea.”

– Mihai Bădoi, în interviul oferit pentru Zile și Nopți.

Recomandări de DELIA MITRACHE

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.