Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/04/2022
Artă & Cultură / Teatru

Teatrul Masca anunță premiera spectacolului O CRIMĂ PERFECTĂ (Îngerii de la Văcărești)

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul Masca anunță premiera spectacolului O CRIMĂ PERFECTĂ (Îngerii de la Văcărești) Share Teatrul Masca anunță premiera spectacolului O CRIMĂ PERFECTĂ (Îngerii de la Văcărești)


Duminică, 1 mai, de la ora 20.00, Teatrul Masca invită pe bucureșteni la cea de a doua premieră a stagiunii outdoor: O CRIMĂ PERFECTĂ (Îngerii de la Văcărești). Reprezentația va avea loc pe Calea Victoriei, în zona Muzeului Național de Istorie, în cadrul proiectului ,,Străzi deschise – București, Promenadă urbană 2022”, inițiat de Primăria Municipiului București. Spectacolul este oferit gratuit bucureștenilor.

O crimă perfectă (Îngerii de la Văcărești) este un spectacol de teatru documentar despre un fapt din istoria recentă a României, dezvăluind agresiunea barbară a Prostiei fudule ajunse vremelnic în fruntea Țării împotriva valorilor profunde ale neamului românesc.

Spectacolul, bazat pe documente din epocă și pe memoriile celor implicați în derularea evenimentelor, aduce în fața spectatorilor contemporani istoria tragică și inutilă a distrugerii celei mai mari mănăstiri ortodoxe din Europa de Sud-Est, întâmplată în ultimii ani ai regimului comunist.

Teatrul Masca anunță premiera spectacolului O CRIMĂ PERFECTĂ (Îngerii de la Văcărești)

„Aflată sub semnul blestemului, Mănăstirea nu a putut să i se sutragă, dovadă că oamenii sunt responsabili pentru alegerile lor. Nicolae Mavrocordat a închinat mănăstirea Ierusalimului, ceea ce a scos-o cumva din legiuirea Bisericii Ortodoxe Române (de aici și neimplicarea Partiarhului Iustin Marina, justificată, nu și morală). A fost construită pe pământurile răpite de Mavrocordat boierilor pe care i-a omorât pentru trădare, așa că este de crezut că nu puține au fost blestemele cu care s-a confruntat. Zidurile, ca și pictura, aveau să se transforme în pulbere, așa cum probabil au vorbit blestemele la care mă gândesc.

Astăzi, peste amintirea Mănăstirii Văcărești, cea mai mare ctitorie a unui domnitor român în întreaga ortodoxie a Europei de Est, avem simbolul libertății și demnității pe care, ca români, le merităm din plin: acolo, pe acel loc sacru, pe acea rană deschisă a sufletului românesc s-a construit un mall!” (Mihai Mălaimare)

Teatrul Masca anunță premiera spectacolului O CRIMĂ PERFECTĂ (Îngerii de la Văcărești)

Un spectacol de Mihai Mălaimare

Scenografia: Anca Albani

Muzica: Răzvan Alexandru Diaconu

Distribuție:

Arhitectul – Sorin Dinculescu

Henriette Delavrancea Gibory – Anamaria Pîslaru

Tânăra – Bianca Temneanu

Tânărul – Petru Marginean

Maica Domnului – Dora Iftode

Arhanghelul Haniel – Alina Crăiță

Arhanghelul Uriel – Laura Dumitrașcu

Arhanghelul Azrael – Cristina Panait

Arhanghelul Ramiel – Daciana Voinescu

Îngerul păzitor Eyael – Delia Tărcăoanu

Arhanghelul Metatron – Valentin Mihalache

Arhanghelul Mihail – Mario Valdelvira

Teatrul Masca, înființat în 1990, este singurul teatru din România cu o stagiune permanentă de exterior. Spectacolele din stagiunea outdoor fac parte dintr-un proiect socio-cultural amplu care are ca principal scop facilitarea accesului publicului la actul cultural, Teatrul Masca fiind promotorul teatrului de stradă în România.

Accesul publicului la evenimente este liber. Pentru detalii și program, vizitați www.masca.ro

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută