Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2022
Lifestyle / Sport

Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #8: Terapie prin mișcare

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #8: Terapie prin mișcare Share Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #8: Terapie prin mișcare


A fi activ este important pentru fiecare dintre noi.

Pentru o persoană cu dizabilități, un mic pas înainte contează, fiecare mișcare realizată împreună cu un profesionist este un progres spre integrare. Aceasta îi aduce cu un pas mai aproape spre o viață mai bună, mai aproape de integrarea prin participare în societate, contribuind la îmbunătățirea și creșterea calității vieții. Terapia prin mișcare vine la pachet cu numeroase beneficii, precum influențarea favorabilă a respirației, a metabolismului, circulației sangvină, dar și echilibrarea activității sistemului nervos central.

Cum ar fi să le oferim un sprijin de a face mai mulți pași spre aceasta normalitate și să le fim aproape urmărind progresele?

Proiectul își propune să asigure ședințe de kinetoterapie individuale și de grup pentru beneficiarii cu dizabilități ai centrului nostru.

Pentru persoanele cu dizabilități, costurile pentru activitățile de recuperare sunt mai costisitoare unii având nevoie de mai multe tipuri de terapii specifice, iar acestea cumulate necesită un buget mai mare. Kinetoterapeuții folosesc exercițiile de recuperare, recondiționarea și educația fizică pentru a trata persoanele care au probleme de mișcare în orice fel. De asemenea, mai știm că pentru unii, kinetoterapia este indispensabilă contribuind la îmbunătățirea și creșterea calității vieții. Identificarea nevoilor a fost făcută prin întrebarea directă a tinerilor cu dizabilități ai centrului nostru. Printre răspunsurile date de ei se numără: „ne îndreptăm coloana”; „îmi place să fac multă mișcare”; „ne mișcăm încheieturile amorțite”; „mă simțeam plină de viață”.

Împreună, putem da o mână de ajutor pentru ca ei să fie un pas mai aproape de recuperare.

Asociația Diakoniewerk International, înființată în anul 2006, este furnizor de servicii sociale acreditat, de interes public, care are ca principal obiect de activitate munca cu persoanele cu dizabilități, vârstnici și copii proveniți din medii defavorizate. Serviciile sociale oferite sunt localizate în județul Sibiu, municipiul Sibiu și orașul Dumbrăveni și în județul Alba, municipiul Sebeș.

Asociația a avut proiecte depuse în cadrul Maratonului Internațional Sibiu timp de 6 ediții, atingându-si targetul propus și implementând cu succes proiectele propuse. Din anul 2017 aceasta derulează proiecte finanțate de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu pe Agenda Comunității denumite „Activi pentru incluziune. Oferte culturale și de timp liber pentru persoane cu dizabilități”.

În anul 2021, asociația a implementat proiectul finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, respectând toate normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii pandemiei Covid-19, precum și proiectul „Solarul din grădina speranței” finanțat de Fundația Comunitară Sibiu prin Maratonul Internațional Sibiu. În cadrul acestui proiect, persoanele cu dizabilități, sub îndrumarea unui angajat al asociației, au participat la activități de grădinărit în Șelimbăr, la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” și Facultatea de Teologie Protestantă unde s-au ocupat de îngrijirea spații verzi.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută