Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2022
Lifestyle / Sport

Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #33: O Școală de Muzică pentru Agnita

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #33: O Școală de Muzică pentru Agnita Share Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #33: O Școală de Muzică pentru Agnita


Scopul proiectului nostru este înființarea unei Școli de Muzică în Agnita, care va duce la realizarea unei Fanfare reprezentative a orașului.

Agnita dispune de elemente de patrimoniu cultural și imaterial unice la nivel național și internațional, dar mai ales de o memorie colectivă care merită să fie cunoscută generațiilor viitoare. Există o puternică dorință de a împărtăși valorile culturale, dar și o implicare a tinerei generații în viața culturală a Agnitei.

Tinerii din orașul nostru au un respect deosebit pentru cultură și tradiție, și există o nevoie continuă de implicare a acestora în viața comunității. În acest sens, ne propunem înființarea unei Fanfare a orașului Agnita, care să fie prezentă la frumoasele  evenimente culturale care au loc în oraș și care să readucă la viață frumoasele tradiții și obiceiuri de pe Valea Hârtibaciului.

Realizarea unei Școli de Muzică a cărei obiectiv principal este generarea unei Fanfare a Orașului și care răspunde, în primul rând, nevoii tinerilor de a fi implicați și conectați în viața comunității. Mai apoi, vorbim despre conexarea mediului urban mic, reprezentat de Agnita, cu zonele rurale, localitățile aparținătoare ale orașului nostru. Petrecerea timpului liber reprezintă o provocare pentru tinerii de astăzi, iar înființarea Fanfarei va oferi tinerilor șansa petrecerii timpului de calitate în cadrul orelor de muzică, unde vor primi îndrumarea necesară. Administrația locală a orașului și-a propus dezvoltarea unor noi produse și servicii culturale prin colaborări între diferiți actori locali, acțiune care va genera plus valoare la nivelul comunității noastre. Comunitățile viitorului sunt reprezentate de comunități sustenabile, în care oamenii să se simtă corect reprezentați. Fanfara Orașului Agnita va răspunde nevoilor culturale și tradiționale ale orașului nostru.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului este o structura de cooperare cu personalitate juridica, de drept privat, înființată de unitățile administrativ-teritoriale membre pentru realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal. Asociația de Dezvoltare Intercomunitara Valea Hartibaciului are ca scop desfășurarea de acțiuni menite sa contribuie la conservarea specificului local si dezvoltarea armonioasa a zonei, in special prin exploatarea și punerea în valoare a potențialului turistic al zonei, sustinerea activitatilor sociale, medicale si paramedicale. ADI Valea Hârtibaciului a mai participat la Maratonul Internațional Sibiu 2021 cu proiectul ”Toți pentru SKATE PARK ȘTRAND”.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.