Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2022
Lifestyle / Sport

Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #13: WeHelp Săcel – Educație prin muzică!

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #13: WeHelp Săcel – Educație prin muzică! Share Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #13: WeHelp Săcel – Educație prin muzică!


Deoarece credem în educație și suntem convinși că fără ea un copil nu poate evolua, am ales să derulăm anul acesta un nou proiect pentru Școala din Săcel. Anul acesta ne axăm pe educația non-formală, prin muzică urmărind atât familiarizarea elevilor cu muzica și instrumentele, cât și diminuarea abandonului școlar.

În anul 2020, în urma participării la Maraton, am reușit să amenajăm un spațiu în cadrul școlii din Săcel. Pe lângă cititul în tihnă a unei cărți și vizionarea documentarelor despre lumea în care trăim, elevii și-au exprimat și curiozitatea de a cânta la un instrument muzical.

Cu ajutorul unui grup de muzicieni voluntari ne propunem să creăm orchestra școlii, o activitate în care cei mici vor învăța să cânte la un instrument.

Prin intermediul acestui proiect ne dorim să trezim interesul copiilor de a nu abandona școala și de a studia un instrument, lucru care reprezintă o alternativă în alegerea unei cariere. O parte din elevii școlii din Săcel sunt de etnie romă și își doresc să studieze muzica, deoarece sunt talentați și ar avea șansa la o viitoare meserie.

În mod tradițional muzica a făcut parte din viața minorității rome și istoric vorbind, a fost una dintre puținele modalități prin care au fost remarcați în societate. Studierea unui instrument muzical începând de la o vârstă fragedă conduce către o bună dezvoltare a personalității umane. De asemenea, aceștia beneficiază de un antrenament excelent al creierului, activitatea fiind și o metoda terapeutică. Studiind muzica, copiii își dezvoltă capacitățile matematice. Prin memorarea notelor muzicale, a clapelor și numărarea ritmului, aceștia își formează o gândire largă. Anumite studii au evidențiat faptul că studenții de la facultățile de artă obțin performanțe mai bune la materiile științelor exacte, comparativ cu cei care nu întreprind activități muzicale sau artistice.

Asociația WeHelp! urmărește să le ofere copiilor din familii defavorizate șansa la o viață mai bună. Copiii primesc suport moral și educațional, îndrumare pentru o viață decentă și training-uri în diferite domenii, prin contribuția partenerilor noștri.

În acest scop, derulăm campanii privind:

educația: “We Help Școala din Amnaș”, “We Help Școala din Săcel”, “We Help Școala din Mag”, “We Help Școala din Țichindeal”, ,,Ajută copiii din familii defavorizate să meargă la școală!’’ (after school pentru 18 copii de la școala nr. 10 din Turnișor, Sibiu);

proiecte medicale: WeHelp Țichindeal – Educație prin sănătate! , Ajută comunitățile vulnerabile de pe Valea Hârtibaciului;

tabără educațională: “Ne pregătim pentru viață”;

acțiuni sociale: ShoeBox by We Help! (colectarea și distribuirea de cadouri de Crăciun pentru copiii din familii defavorizate);

centre de plasament din județ;

activități de recreere: cursuri de înot, excursii tematice, amenajarea locurilor de joacă, workshop-uri, spectacole de teatru, s.a.m.d.

Toate aceste proiecte sunt realizate prin donații, cu ajutorul partenerilor noștri și al vostru, prin munca voluntarilor și a tinerilor care au ieșit din sistemul instituțional și doresc să ajute. Aceste proiecte au devenit realitate cu ajutorul vostru, al tuturor oamenilor care ne sunt alături și mai ales cu ajutorul voluntarilor noștri care ne ajuta cu forță de muncă mereu.

Desfășurăm de mai bine de 10 ani acțiuni caritabile pe cont propriu, însă am dorit să avem o voce mai puternică. Ca urmare, a luat naștere Asociația We Help!

“We Help!” înseamnă empatie, compasiune, înțelegere și o mână de oameni cu idei mărețe pentru sufletele mici și mari. Înseamnă curajul de a îndrăzni și de a crede în bunătatea semenilor noștri care doresc și pot să ajute.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.