Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2022
Povești de succes Viața Orașului

Povești de succes: INSPIRATIO

Vlad T. Copilu De Vlad T. Copilu
Comentarii Povești de succes: INSPIRATIO Share Povești de succes: INSPIRATIO


În cadrul poveștilor de succes ne îndreptăm atenția spre unul dintre locurile apărute relativ recent în peisajul Brașovului. Am vorbit cu cei de la INSPIRATIO despre magia acestui loc, dar și despre multitudinea de arii pe care o abordează această poveste de succes.

Ce reprezintă acest shop pentru comunitatea brașoveană și cât importantă este existența sa pentru turismul local?

INSPIRATIO este conceptul comercial pe care comunitatea evanghelică din Brașov l-a creat pentru promovarea și susținerea financiară a patrimoniului și a valorilor Bisericii Negre. Acesta integrează toate ofertele din jurul Bisericii Negre pentru publicul larg sub o singură umbrelă: ghidaje prin Biserica Neagră, concerte, magazinul de cadouri și suveniruri și cafeneaua specialty CH9. Oamenii vin aici și gustă istorie, cultură, spiritualitate, se împărtășesc din ele și se lasă inspirați, contribuind astfel la conservarea patrimoniului.

Povești de succes: INSPIRATIO

Giftstudio INSPIRATIO este un spațiu gândit să ofere inspirație celor care ne trec pragul, a fost creat într-o clădire istorică, din secolul 16, la a cărei restaurare s-au păstrat cu multă grijă elementele autentice. Este un loc în care brașovenii pot găsi o atmosferă de liniște, pace și introspecție, pot privi obiecte frumoase și pot cumpăra cadouri pentru cei dragi. Turiștii găsesc la noi suveniruri care să le amintească de România, de specificul culturii transilvănene, de spiritul acestui loc.

Realizăm de asemenea pachete cadou corporate, pentru firmele care doresc să ofere o bucurie angajaților sau colaboratorilor.

Prin achiziționarea de produse în magazinul INSPIRATIO, prin consumarea produselor cafenelei CH9, prin achiziționarea unui bilet de vizitare a Bisericii Negre sau participarea la evenimentele organizate, vizitatorii contribuie direct la conservarea patrimoniului. Sumele strânse sunt investite în restaurarea Bisericii Negre, precum și altor imobile de valoare din centrul Brașovului.

Povești de succes: INSPIRATIO

Ce pot găsi turiștii în acest shop?

Cei care ne vizitează, atât brașovenii, cât și turiștii găsesc aici produse realizate cu mult drag, de artiști, de artizani, mici producători și meșteri din România.

Avem un sortiment bogat de produse, precum printuri de artă, produse din lemn fabricate cu mare pricepere: titirezi, tocătoare, tăvi, suporți de lumânare, produse de papetărie – seturi de caligrafie, caiete, agende, lumânări cu diverse arome, realizate din ceară de soia, bijuterii din porțelan, ceramică, cupru, alamă și argint, eșarfe pictate manual pe mătase naturală sau printate, seturi de plantare flori și diverși arbori, produse alimentare: miere ecologică, dulceață, ciocolată artizanală, cafea de specialitate, cărți și albume alese de noi, accesorii handmade realizate din piele, rucsaci și genți, toate constituind rând pe rând un cadou minunat și util. Clienții noștri vor fi încântați să găsească la noi câteva branduri de cosmetice organice românești, realizate manual și responsabil din extracte vegetale și ingrediente atent selecționate.

Povești de succes: INSPIRATIO

Din câte am văzut, la Inspiratio se desfășoară și evenimente culturale, dar și educaționale. Despre ce este vorba, mai exact?

Desigur, am dedicat o parte din acest loc celor mici. Încurajăm ritualul de lectură, joacă, veselia și inteligența cu cărți pentru copii, interesante, captivante și frumos ilustrate, păpuși confecționate manual, alte obiecte textile, jocuri și jucării.

Evenimentele culturale ale Bisericii Negre se desfășoară sub umbrela INSPIRATIO. Organizăm concerte în Biserica Neagră, expoziții, lansări de carte, dezbateri pe diverse teme.

Atât publicul brașovean, cât și turiștii sosiți în orașul nostru se vor putea bucura și în această vară de tradiționalul ciclu de concerte Organ Nights.

Ce alte proiecte vom mai vedea la Inspiratio, în următoarea perioadă?

Agenda pentru următoarea perioadă este în lucru, vom reveni cu detalii la momentul finalizării acesteia.

Povești de succes: INSPIRATIO
Povești de succes: INSPIRATIO

Povești de succes: INSPIRATIO
Povești de succes: INSPIRATIO

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.