Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/04/2022
Eat & Drink Viața Orașului / Povești din București

HUSHIMO – când Berlinul își dă întâlnire cu bucătăria asiatică în Piața Amzei

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii HUSHIMO – când Berlinul își dă întâlnire cu bucătăria asiatică în Piața Amzei Share HUSHIMO – când Berlinul își dă întâlnire cu bucătăria asiatică în Piața Amzei


Pe la mijlocul lunii decembrie a lui 2021, Piața Amzei și-a îmbogățit oferta cu un nou local, de această dată cu specific asiatic, dar care respiră și un aer berlinez, având o atmosferă foarte relaxată și hipsterească, un design industrial / minimalist, un personal foarte cool și clienți pe măsură. Se numește Hushimo și, deși sună a ceva japonez, felurile de mâncare gătite aici sunt alese din bucătăria thailandeză și vietnameză. Am vrut să aflăm mai multe despre noul local hip din Piața Amzei, așa că l-am luat la întrebări pe unul dintre oamenii responsabili de Hushimo, Hubert Truică

HUSHIMO - când Berlinul își dă întâlnire cu bucătăria asiatică în Piața Amzei

Cum a apărut Hushimo? Cum ați ajuns la acest concept și cine sunt oamenii din spatele acestui local? 

Combinația dintre pasiunea lui Mo (bucătarul de la Hushimo, care are porecla Motor) pentru gastronomia asiatică și cea a lui Hu (Hubert Truică) pentru cârciumăreală a dat naștere bistroului Hushimo. A fost o tranziție firească de la serile în care găteam cu prietenii, la dorința de a împărtăși într-un cadru mai larg experiențe culinare ale Asiei de Est.

Prin ce se deosebește restaurantul vostru de altele restaurante asiatice din oraș? 

Credem că Hushimo are un aer familiar, atât prin personalul prietenos, cât și prin cadrul intim pe care l-am creat. Toate acestea, completate de mâncarea atent gătită, au început să contureze caracterul particular al bistro-ului.

Ați devenit rapid un loc care nu duce lipsă de clienți și pe o parte din ei i-a fidelizat deja. Cum ati reusit acest lucru? 

Am început renovarea spațiului cu gândul de a crea o atmosfera cozy, un loc în care ne-ar plăcea să ieșim, lăsând bucătărie deschisă tocmai pentru a face mai prietenoasă relația dintre clienți și personal. Cred că tocmai această transparență a generat creșterea organică de care ne bucurăm zi de zi.

HUSHIMO - când Berlinul își dă întâlnire cu bucătăria asiatică în Piața Amzei

Care a fost cea mai mare provocare de care v-ați lovit pana acum? 

Ne-am confruntat inițial cu lipsa de personal din Horeca. Cu toate acestea, am reușit să atragem oameni pe aceeași lungime de undă, alături de care formăm acum o echipă echilibrată.

Care este impactul pe care va doriți să-l aibă localul vostru asupra orașului? 

Ne dorim să ajungem un hotspot al orașului, iar lângă noi să avem cât mai mulți vecini care să dezvolte business-uri conexe.

HUSHIMO - când Berlinul își dă întâlnire cu bucătăria asiatică în Piața Amzei

Ce vă place vs. ce nu vă place la restaurantele asiatice din București? 

Ne-ar plăcea să vedem o diversitate mai mare din punct de vedere culinar în București. Credem totuși că în ultimii ani orașul a început să se dezvolte din acest punct de vedere, iar odată cu apariția altor bistrouri precum Hushimo, vom avea ocazia să gustăm preparate noi, experimentând astfel diverse colțuri ale lumii prin intermediul acestor localuri diferite. 

Ce vă place vs. ce nu vă place la zona din București în care activați? 

Sunt multe zone valoroase în Piața Amzei, care dacă ar deveni pietonale, ar putea fi „exploatate” din punct de vedere urban, mutându-se astfel focusul de pe mașini, pe oameni.

HUSHIMO - când Berlinul își dă întâlnire cu bucătăria asiatică în Piața Amzei

Care e cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o din perioada de activitate de până acum?

Că avem nevoie de oameni alături că să creștem un astfel de business.

 Ce urmează pentru Hushimo?

O să ne dublăm capacitatea cu terasa din spate și așteptam să vină primăvara în adevăratul sens al cuvântului ca să aducem multe plante. Apoi mai vedem noi ce urmează…

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.