Rezumat
ØNO – OradeaEcoptimist – Cluj NapocaZeroWasteLiving Magazin Zero Waste – București, Strada Buzești nr. 20
Magazinele de tip ‘zero waste’ pun în principal accentul pe materialele utilizate dar și pe ceea ce înseamnă tot procesul de producție al produselor care ar trebui să îndeplinească câteva criterii extrem de importante pentru planetă: să folosească materiale bio, să fie eco și pet friendly și să evite recipientele poluatoare. Astfel, răspândite prin diferite colțuri din țară, regăsim și noi în România câteva magazine de tip zero waste care au ca scop să producă zero deșeuri și să promoveze sustenabilitatea.

ØNO – Oradea
ØNO face parte din primele magazine zero waste din România, fiind un loc unde spunem nu risipei și plasticului și încurajăm un stil de viață sustenabil, prin achiziționarea produselor nealimentare naturale și reutilizate și a produselor alimentare bio. Astfel, conceptul este cât de poate de simplu: vii la magazin cu recipientele tale și le umpli cu produsele de care ai nevoie, toate certificate și aduse de furnizori locali sau, și mai simplu, comanzi online.
Ecoptimist – Cluj Napoca
Ecoptimist este un magazin atât fizic, cât și virtual, unde poți găsi de la produse de îngrijire personală și pentru casă, până la produse destinate copiilor. Astfel, ghidați de credința că “alegerile conștiente pot face din planeta noastră un loc mai bun”, cei de la Ecoptimist încearcă să le ofere oamenilor soluții cât mai prietenoase cu natura și mediul înconjurător.
ZeroWasteLiving
ZeroWasteLiving este un magazin online care oferă alternative eco-friendly pentru o gamă largă de produse indispensabile, de care avem nevoie zi de zi. Astfel, pentru a susține sustenabilitatea și pentru a contribui la o planetă curată, produsele celor de la ZeroWasteLiving sunt biodegradabile și vin ambalate în carton și hârtie.
Magazin Zero Waste – București, Strada Buzești nr. 20
Magazinul Zero Waste de pe strada Buzești este primul de acest tip din capitală unde poți găsi alternative sustenabile și nedăunătoare mediului a nevoilor de consum de bază: alimente, produse de igienă sau de curățenie etc. Produsele se vând vrac, nu există ambalaje și oamenii sunt încurajați să își aduce propriile recipiente de acasă, pentru a lua parte și aceștia din procesul de reducere a poluării.