Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/04/2022
Artă & Cultură Viața Orașului

URÂTUL – un spectacol straniu de frumos

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii URÂTUL – un spectacol straniu de frumos Share URÂTUL – un spectacol straniu de frumos


În lumea aceasta care se urâțește pe zi ce trece, un spectacol cu titlu deloc prietenos – URÂTUL – strălucește pe scena Teatrului Excelsior. Cum ar arăta o „dictatură a perfecțiunii fizice”, în care cu toții am deveni cópii ale unei imagini considerate cândva standardul frumuseții absolute?

URÂTUL – un spectacol straniu de frumos
Spectacol ”Urâtul”, foto Vlad Catana

Sinopsis: Lette, un angajat al unei companii, află într-o zi că este urât. punct. – un „adevăr” care îi este confirmat în unanimitate și care îi zdruncină cariera și viața intimă, așa că decide să își corecteze urâțenia. Rezultatul operației estetice este spectaculos: „Urâtul” Lette devine frumos, stupefiant de frumos, mai mult ca perfect de frumos… iar viața lui ia o turnură uluitoare. Ce se întîmplă mai departe veți afla din spectacolul de la Teatrul Excelsior! 

 „În ce măsură visurile noastre sunt cu adevărat ale noastre și nu sunt, de fapt, produsul unui context dictat de standarde artificiale? Este întrebarea cheie de la care a pornit regizorul Mădălin Hîncu în construirea producției URÂTUL, câștigând pariul de a crea, cu un miminum de mijloace scenice, un spectacol foarte consistent în mesaj și semnificații. Un spectacol care vă oferă șansa de a experimenta un alt fel de teatralitate, care nu mizează pe elemente scenice spectaculoase, ci pe simplitate și acuratețe vizuală, confirmând din plin principiul less is more

URÂTUL – un spectacol straniu de frumos
Spectacol ”Urâtul”, foto Vlad Catana

Vă va surprinde atmosfera captivant de stranie creată prin lighting și video design-ul ingenioase care compun un spațiu în care scenele se succed alert, cu o fluiditatea aproape filmică, pe care rareori o întâlnești într-o producție teatrală. Vă vor uimi cei patru actori extrem de versatili (Oana Predescu, Dan Pughineanu, Alex Popa și Matei Arvunescu) prin felul spectaculos în care fac switch-ul între mai multe personaje.

URÂTUL – un spectacol straniu de frumos
Spectacol ”Urâtul”, foto Vlad Catana

Teatrul Excelsior vă propune un spectacol care acționează asupra simțurilor cu precizia unui laser. URÂTUL este acel gen de experiență cu care poți fi în a love-hate relationship. Pentru că nu este un spectacol comod sau „călduț”, dar se încălzește la public/temperează extremele prin turnuri neașteptate de sens și umor care dezamorsează tensiunea exact la momentul potrivit. Nu este nici clasic, nici ostentativ modern dar vă provoacă să îi explorați teatralitatea și să descoperiți, sub aparențele esteticii sale minimaliste mecanismul de cameleonizare al societății noastre. Un spectacol-metaforă care vi se va dezvălui cu frumusețea nudă a adevărului care se ascunde cu obstinație sub măști și interfețe. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.