Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/03/2022
Artă & Cultură / Teatru Muzică Viața Orașului

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 28 martie – 03 aprilie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 28 martie – 03 aprilie Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 28 martie – 03 aprilie


A-XII-a noapte de William Shakespeare | Teatrul Infinit

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 28 martie - 03 aprilie

„Umorul pune curbe chiar și în liniile cele mai drepte.”, ne întâmpină cavalerii de la poartă, căci urmează să vedem o poveste despre farse și deghizări, cu bufoni, calambururi și confuzii, toate adunate sub cupola iubirii. Marți, 29 martie, de la ora 19:30, la Teatrul Infinit, se pune în scenă A-XII-a noapte de William Shakespeare, în regia lui  Oswald Gayer. În timp ce Viola se deghizează în Cezario și suspină după Orsino, acesta tânjește după Olivia. Între timp, nici Malvolio nu este mai fericit căci concurează pentru dragostea Oliviei împotriva lui Sir Andrew. Totuși încercările celor doi sunt în zadar, căci femeia visează la curierul contelui, nimeni altul decât Cezario. Distribuție: Dan Balasoiu, Sidonia Gabriela Ganea, Alina Dumitrelea/ Andreea-Roxana Neagu, Filip Popa, Bogdan Dita,  Dan Apavaloaie/ Cristian Constantinescu, Doina Sandru/ Luiza Ghinda, Marian Simion, Valentin Andries, Mioara Dima și Andreea-Roxana Neagu/ Valentina Visarion Mingopol. Bilet: 45 lei (bilete.ro).

Louis C.K. – Live in Bucharest | Sala Palatului

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 28 martie - 03 aprilie

Miercuri, 30 martie, de la ora 20:30, la Sala Palatului, avem ocazia să îl vedem în elementul său natural pe unul dintre cei mai polivalenți oameni din industria de entertainment și stand-up comedy americană – Louis C.K. De acest nume  se leagă talk-show-uri precum Late Night with Conan O’Brien, The Dana Carvey Show și The Chris Rock Show, la succesul cărora a contribuit ca scenarist în anii ‘90 și 2000. Cariera sa a început în anii ’80, până în prezent realizând peste zece stand up specials, printre care Chewed Up, Hilarious, Oh My God, Sincerely Louis CK și cel mai recent show Sorry. A intrat și în industri producțiilor TV, unde și-a lăsat amprenta atât ca scenarist, cât și ca regizor, actor și chiar editor video. Cele mai cunoscute titluri sunt sitcomul Lucky Louie, ‘sadcom’-ul Horace and Pete, dar mai ales serialul cu puternică amprentă autobiografică Louie ce a adus artistului șase premii Emmy. Bilet: 105/157/210 lei (iabilet.ro).

Othello | Teatrul Godot

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 28 martie - 03 aprilie

Othello de William Shakespeare în regia lui Suren Shahverdyan, se va juca joi, 31 martie, de la ora 20:00, la Teatrul Godot. Viziunea regizorului armean înfățișează finalul tragic al ființei, ca rezultat al invidiei și geloziei care distrug omul și cum scăpate de sub control ura și tristețea  întunecă mintea și sufletul. Pătrunzător, intens, sfâșietor, „Othello” explorează fără milă fiecare parte a condiției umane, iar Shahverdyan spune că „Othello modern ne ajută să aruncăm o privire în interiorul nostru, să facem ordine în sentimentele noastre și să ne recunoaștem propriile neajunsuri. Noi toți ar trebui să ne gândim la păcatele noastre și să încercăm să nu murim pentru dragoste, ci să trăim pentru ea. Important este să nu ne pierdem încrederea în cei de lângă noi!”. Distribuția: Liviu Cheloiu, Andrada Fuscaș, Mircea Silaghi, Ela Ionescu, Daniel Nuță, Iulia Verdeș și Radu Câmpean. Bilet: 70/129 lei (teatrulgodot.ro).

Nabucco | Opera Națională București

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 28 martie - 03 aprilie

Vineri, 1 aprilie, de la ora 18:30, la Opera Națională București, urmărim Nabucco, opera în limba italiană în patru acte compusă în 1841 de Giuseppe Verdi într-un libret italian de Temistocle Solera. Libretul se bazează pe cărțile biblice din „Doi Regi”, „Ieremia”, „Plângeri” și „Daniel”, dar și pe piesa de teatru din 1836 a lui Auguste Anicet-Bourgeois și Francis Cornu. „Nabucco” se consideră piesa care a stabilit permanent reputația lui Verdi ca și compozitor. Opera urmărește situația evreilor, pe măsură ce sunt asaltați, cuceriți și ulterior exilați din patria lor de către regele babilonian Nabucco. Evenimentele istorice sunt folosite ca fundal pentru un complot romantic și politic. Regie: Hero Lupescu. Dirijor: Vlad Conta. Maestru de cor: Daniel Jinga. Distribuție: Ștefan Ignat (Nabucco), Silvia Sorina Munteanu (Abigaille), Sidonia Nica (Fenena), Paul Lungu (Ismaele), Horia Sandu (Zaccaria), Iustinian Zetea (Marele Preot), Valentin Racoveanu (Abdallo) și Andreea Novac (Anna). Bilet: 15/25/50/90/110 lei (tickets.operanb.ro).

  • Recomandări de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.