Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/03/2022
Artă & Cultură

Expoziţia internaţională de pictură, icoane, fotografie şi artă decorativă la Muzeul Naţional al Ţaranului Român

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Expoziţia internaţională de pictură, icoane, fotografie şi artă decorativă la Muzeul Naţional al Ţaranului Român Share Expoziţia internaţională de pictură, icoane, fotografie şi artă decorativă la Muzeul Naţional al Ţaranului Român


Muzeul Naţional al Ţaranului Român vă aşteaptă miercuri, 16 martie 2022, ora 17.00, la vernisajul expoziţiei internaţionale de pictură, icoane, fotografie şi artă decorativă Interferenţe Balcanice (editia a II-a) care va avea loc la Sala Acvariu.

Expoziţia internaţională de pictură, icoane, fotografie şi artă decorativă la Muzeul Naţional al Ţaranului Român

Cuvântul de deschidere: Adina Moldova Ţitrea, curator al expoziţiei şi dr. Marius Tiţa critic de artă.

Expoziţia reuneşte artişti din România, Bulgaria şi Grecia, ţări aparţinând regiunii balcanice, creând astfel nu numai punţi culturale, dar şi o nouă stare de normalitate în această perioadă dificilă care ne-a influenţat nu numai vieţile, dar şi activitatea artistică.

La aceasta a doua editie, s-au alaturat şi artişti din comunitatea greacă a căror contribuţie artistică a adus un plus de valoare acestui ambiţios proiect.

Alături de artiştii români se vor afla şi artişti din ţările balcanice vecine şi nu numai, încercând în acest mod să promovăm, în noul context cultural, o arie extrem de largă de trăsături specifice, mentalităţi, obiceiuri, apartenenţe culturale şi civilizaţionale, care integrează interculturalitatea balcanică.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Acvariu, până la 27 martie 2022, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Luni este închis. Intrarea este liberă.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută