Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/02/2022
Viața Orașului

SALUT SIBIU | ”Ai două vești bune!” de Monika Tompoș

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii SALUT SIBIU | ”Ai două vești bune!” de Monika Tompoș Share SALUT SIBIU | ”Ai două vești bune!” de Monika Tompoș


Am citit zilele trecute două vești care m-au bucurat extrem de mult, pentru anul acesta. Prima: în primăvară vom merge cu bicicletele, parte a sistemului de bike sharing din oraș, denumit oficial și Sibiu BikeCity. A doua: se vor amenaja în oraș locurile de joacă pentru căței. La auzul acestor două vești nu-mi rămâne decât să iau adidașii în picioare și să ies la joacă.

Cred că aceste două acțiuni o să transforme nu doar orașul într-unul mai plăcut, dar sunt genul de schimbări care vor influența și pe nevrute un pic din cultura și mentalitatea fiecăruia dintre noi. Ne vom da seama că e de fapt atât de ușor să luăm o bicicletă atunci când ne grăbim undeva sau când vrem pur și simplu să explorăm orașul în weekend, că este fără îndoială cea mai practică metodă de transport, și vom decide poate să lăsăm mașina acasă în weekend; ne vom da seama că bicicletele influențează foarte mult peisajul urban, înfrumusețând-ul, și vom descoperi că atunci când vezi un biciclist trecând pe lângă tine pe stradă vrei nu vrei, schițezi un zâmbet. Poate dacă vor circula mai mulți bicicliști pe stradă, șoferii îi vor și vedea și respecta în trafic.

" "

Locurile de joacă pentru câini, pe de altă parte, ne vor deschide orizonturile să nu vedem în patrupezii vecinilor doar gălăgie și mizerie, ci să îi privim ca pe ființe individuale, cu chef de joacă și socializare. Nu ai cum să nu zâmbești când treci pe lângă un loc de joacă pentru căței și îi vezi smotocindu-se cu poftă. Iar pentru stăpâni va fi un nou mod de socializare, de împrietenire, de relaxare. Se spune că un câine te scapă de orice supărare – ce ar fi să ne luăm toți câte un cățel!

Iar la anu pe vremea asta, să ridice mâna cel care nu a simțit beneficiile acestor două noi facilități ale orașului.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută