Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/12/2021
Eat & Drink / Drink Lifestyle

Cocktailuri simplu de preparat acasă

Anamaria Grumeza De Anamaria Grumeza
Comentarii Cocktailuri simplu de preparat acasă Share Cocktailuri simplu de preparat acasă


Perioada sărbătorilor se apropie neașteptat de repede, ceea ce presupune că ne așteaptă un șir lung de întâlniri cu familia, prietenii și apropiații. Cu toate că preferăm mai mult statutul de musafir, trebuie să fim pregătiți și pentru situația în care, la rândul nostru, ne aflăm în postura de gazdă. Așadar, câteva idei de cocktail-uri fine și ușor de realizat, cu care să-ți surprinzi invitații, se pot dovedi binevenite. 

Aperol Spritz 

Cocktailuri simplu de preparat acasă

Pentru a pregăti un Aperol Spritz nu este nevoie de foarte multe ingrediente, și aș putea spune că nici de foarte mult efort! Formula acestuia este una clasică și se respectă și în zilele noastre, mai exact “3,2,1”, adică trei părți spumant Prosecco, două părți lichior Aperol și o parte apă minerală. Odată amestecate aceste trei ingrediente, urmează pasul final, care constă în adăugarea câtorva felii de portocală, care să accentueze gustul de citrice prezent în formula lichiorului. Acest ultim pas poate fi însă omis, fără a schimba savoarea unui Aperol Spritz perfect! Pentru ca totul să fie și mai ușor, se găsește în kypermarket-uri precum Carrefour sau Kaufland un set care conține băuturile necesare pentru acest cocktail, mai puțin apa minerală. 

Sugestie de preparare (pentru un pahar): Se amestecă 75 ml Prosecco, 50 ml Aperol și 25 ml apă minerală în exact această ordine, urmând adăugarea opțională a feliilor de portocală și a cuburilor de gheață. 

Sfat: Dacă nu intenționați să adăugați gheață în băutură, sugerez să lăsați spumantul Prosecco la rece în prealabil. 

Gin Tonic 

Cocktailuri simplu de preparat acasă

Spre deosebire de Aperol Spritz, Ginul Tonic este un cocktail chiar și mai ușor de preparat și pentru care nu este nevoie să aveți decât două ingrediente la îndemână: gin și apă tonică. Pentru un plus de savoare totuși, se pot adăuga câteva felii de lămâie verde sau galbenă, la alegere, însă personal, aș miza pe cea verde. Rețeta clasică a acestui cocktail se referă la un gin de tipul London Dry, însă recomand să folosiți un gin care conține diverse note fructate. Deși este o băutură alcoolică, ginul poate aduce beneficii organismului datorită ienupărului, care are proprietăți antioxidante și nu balonează, ajută sistemul cardiovascular și nu influențează dietele, conținând o cantitate mică de zahăr și calorii. 

În consecință, modul de preparare este unul cum nu se mai poate mai ușor: Se amestecă 50 ml de gin cu 100/150 ml de apă tonică, după care poate fi adăugată opțional lămâia și/sau gheața. 

Sfat: Pentru un Gin Tonic cât mai reușit, lăsați la congelator vreme de 5 minute paharul din care urmează să consumați băutura, chiar dacă ingredientele vor fi deja ținute la rece în prealabil. 

Mojito fără alcool

Cocktailuri simplu de preparat acasă

Pentru a nu-i neglija pe invitații care nu-și doresc să consume băuturi alcoolice sau care pur și simplu sunt împiedicați să o facă din diverse considerente, vin cu sugestia faimosului Mojito, însă în varianta fără alcool. Rețeta originală a acestui cocktail conține rom alb, însă acesta va fi singurul pas peste care vom sări, înlocuindu-l cu suc Sprite, pentru un delicios Mojito fără alcool! Pe lângă acesta, va fi nevoie de încă câteva ingrediente, precum lime, zahăr brun, apă minerală și opțional, gheață. Acest cocktail conține și mentă, însă, puteți omite ingredientu, având în vedere dificultatea procurării acesteia în anotimpul rece.  

Sugestie de preparare: Se pune o jumătate de lime spălat, tăiat în sferturi în pahar, după care se adaugă o lingură de zahăr brun și 4-5 frunze de mentă (pas opțional). Urmează ca toate acestea să fie zdrobite bine, cu mânerul unei linguri sau a unei ustensile mai dure din bucătărie. Ulterior, se adaugă 50 ml de suc Sprite în pahar, gheață zdrobită (optional) și se completează până la umplerea paharului, cu apă minerală.

Sfat: În cazul în care alegeți să adăugați unul dintre cele două elemente opționale, mai exact, gheața, optați pentru mărunțirea acesteia în prealabil, întrucât se va topi mai repede, iar acest lucru este preferabil în cazul unei băuturi cu arome atât de puternice, precum Mojito-ul. 

Aceste trei cocktail-uri sunt foarte ușor de realizat, chiar și pentru neîndemânatici. Timpul de preparare pentru fiecare este unul foarte redus, iar rezultatul demențial. Trebuie să încercați cel puțin unul dintre acestea, iar întâlnirile cu cei dragi din următoarea perioadă este ocazia perfectă de a o face!

 Text de ANAMARIA GRUMEZA

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută