Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/12/2021
Eat & Drink

5 locuri de unde poți cumpăra cozonaci

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 locuri de unde poți cumpăra cozonaci Share 5 locuri de unde poți cumpăra cozonaci


În România nu există sărbătoare fără cozonac, iar atunci când vorbim de Crăciun sau de Revelion, pur și simplu e exclus să nu vorbim și de cozonaci. Deși pare un desert simplu, nu este deloc așa, iar cei care au încercat să facă cozonaci acasă știu cât de greu este să-ți iasă cum trebuie. Nu vorbim aici de cei din comerț, cu prețuri derizorii, care au mai multe E-uri decât ingrediente naturale, ci de cei făcuți după rețetele tradiționale. Deci, iată de unde poți să cumperi unii dintre cei mai buni cozonaci artizanali din București:

Miez

5 locuri de unde poți cumpăra cozonaci

Adresă: Amzei 10-22 | Telefon: 0726.232.739

Brutăria Miez s-a născut din pasiune pentru mâncarea tradițională, autentică. Găsești aici pâine artizanală pregătită după metoda străveche a dospirii îndelungi cu maia naturală. Când se apropie sărbătorile, încep și comenzile pentru cozonacii, care se dau ca… pâinea caldă. Dacă iarna asta vrei să comanzi de la ei, e bine să stai cu ochii pe pagina lor de Facebook și să vezi când se dă startul la comenzi.

" "

Băcănia Veche

5 locuri de unde poți cumpăra cozonaci

Adresă: Barbu Văcărescu 49 | Telefon: 0752.202.103

Și la Băcănia Veche e bine să dai comandă pentru cozonaci din timp, pentru că și aici totul e sold out destul de repede. Ei sunt făcuți de Marius Tudosiei și de echipa sa, totul prin frământare manuală și cu ingrediente de calitate, cu umplutură de nucă și cacao, rahat și stafide.


Grano

5 locuri de unde poți cumpăra cozonaci

Adresă: Puțul lui Zamfir 40 | Telefon: 021.231.2386

Cozonacul este singurul preparat care nu este din bucătăria italienească, dar apare în meniul Grano cu ocazia fiecărei sărbători. La fel, și aceștia sunt foarte apreciați de către bucureștenii care i-au încercat, mulți transformând comanda de cozonac de la Grano într-o tradiție. Apropo de asta, comenzile se dau cu cel puțin 48 de ore înainte data la care se dorește livrarea. 


Bread & Spices

5 locuri de unde poți cumpăra cozonaci

Adresă: Șoseaua Pipera 4 | Telefon: 031.414.7777

Bread & Spices este o brutărie artizanală franțuzească, dar cozonacul își face loc în oferta lor de mai multe ori pe an și nu doar în preajma sărbătorilor. Probabil, pentru că fiecare zi e o sărbătoare dacă o începi cu o felie de cozonac și o cană de lapte cald.


Zexe Braserie

5 locuri de unde poți cumpăra cozonaci

Adresă: Bulevardul Aviatorilor 65 | Telefon: 0786.778.777

Cozonacul pe care-l face Ana Consulea la Zexe Braserie este o nebunie. Nu doar că rimează, dar este cât se poate de adevărat. Noi l-am încercat cu alte ocazii cozonacul însiropat pe care-l coc în laboratorul lor. Este îmbibat zdravăn cu alcool (stai liniștit, nu o să te îmbete) și este la mare căutare, alături de cel clasic, când se apropie Sărbătorile de Iarnă. Bineînțeles, este indicat să faci comandă din timp.

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută