Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/11/2021
Eat & Drink

5 locuri din țară în care poți să bei vin fiert

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 locuri din țară în care poți să bei vin fiert Share 5 locuri din țară în care poți să bei vin fiert


O cană de vin fiert este modul perfect de a întâmpina sezonul rece, asta pentru că, dincolo de „efectul bahic”, această băutură are ingrediente care te pot ajuta să ai o rezistență ridicată în fața temperaturilor scăzute, cât și a răcelilor. Așadar, având în vedere că e noiembrie și frigul s-a lăsat peste toată România, iată 5 locuri din țară unde te poți încălzi cu un vin fiert:. 

București – Modelier 

5 locuri din țară în care poți să bei vin fiert

Cei de la Modelier au inclus deja în meniul lor de toamnă vinul fiert. Așadar, găsești acolo vin fiert cu Amaretto, cidru fiert, shoturi de iarnă JagerBomb, Bran, Fireball, pentru a aminti doar câteva, dar și niște cocktailuri fierbinți cu nume sugestive: Postăvaru, Dead Titi sau Tennessee Honey Toddy.  

Adresă: Duzilor 12

Telefon: 0799.630.693

Brașov – La Ceaun 

5 locuri din țară în care poți să bei vin fiert

Vinul fiert apare în mai toate localurile din Brașov încă din luna octombrie, pentru că temperaturile de aici scad mai repede ca în alte orașe din țară. Așadar, după ce ai rătăcit pe frumoasele străduțe din centrul vechi, poți să te încălzești la La Ceaun cu feluri de mâncare românești, dar și cu un vin fiert sau, uneori, chiar cu o țuică fiartă, pentru un „agent termic” mai zdravăn.  

Adresă: Michael Weiss 27 

Telefon: 0735.153.148

Cluj – Sisters 

5 locuri din țară în care poți să bei vin fiert

La Sisters nu găsești doar cafea bună, ci multe alte băuturi care să te ungă pe suflet, printre care și vinul fiert, mai ales că au anunțat deja că au trecut la meniul de sezon rece. Cei care l-au încercat deja în anii trecuți susțin că ar fi atât de bun că n-o să te mulțumești doar cu o cană. Deci, ar fi bine să vii pregătit cum trebuie pentru o seară în care să nu te gândești la nicio grijă și să te lași scufundat în tot felul de discuții filozofice lângă niște căni cu vin fiert. .

Adresă: Universității 2

Telefon: 0725.463.020

Iași – Bolta Rece 

5 locuri din țară în care poți să bei vin fiert

Când ești în Iași vei găsi întotdeauna la Bolta Rece mâncare românească gătită fix așa cum trebuie, dar și băuturile care să meargă de minune cu această, adică vinurile autohtone. Și, pentru că în Iași s-a instalat deja sezonul rece, în meniu a apărut deja vinul fiert din fetească neagră de la Domeniile Averești. Cum spun și ei, e „Tratament pentru suflet!”

Adresă: Rece 10

Telefon: 0752.589.881

Timișoara – Rivière Brasserie

5 locuri din țară în care poți să bei vin fiert

Și iarna trecută terasa de la Rivière Brasserie a fost deschisă și încălzită, așa că sigur se va întâmpla la fel și anul acesta. În afară de preparatele bune de aici, în meniu te așteaptă și vinul fiert. Deci, după o plimbare de toamnă târzie prin Parcul Rozelor sau din Parcul Justiției, te poți încălzi cu o băutură caldă aici. 

Adresă: Parcul Justiției 1

Telefon: 0746.095.573

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută