Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/11/2021
Lifestyle / Hai Hui cu Swit Rocs

HAIHUI cu Swit Rocs – Porția de natură de la Dom

Swit Rocs De Swit Rocs
Comentarii HAIHUI cu Swit Rocs – Porția de natură de la Dom Share HAIHUI cu Swit Rocs – Porția de natură de la Dom


Dragă iubitorule de natură,

Pentru mine, orice loc își capătă sau își sporește valoarea dacă este asociat naturii și dacă se integrează în ea fără eforturi și artificii. Pentru mine, sentimentul de acasă izvorăște din simplitatea cu care un loc se simte el însuși acasă în sânul naturii. Astfel că, nu mică mi-a fost bucuria când am descoperit în mijlocul unei toamne care încă își păstra copacii nesperat de verzi un colț de natură pură, care zâmbește Munților Bucegi în fiecare dimineață și care primește răspuns doar prin foșnet de frunze și prin ciripitul păsărelelor care s-au lăsat amăgite de un octombrie (prea) cald și nu s-au mai dat plecate de acasă. Ah, și prin veselia cățelușei mele, Joy, care a avut o curte întreagă la dispoziție să alerge, văcuțe pe care să le certe că trec pe strada ei, căței din vecini care să o acompanieze și pisici de care să se ascundă.

Green Dome, o porție zdravănă și proaspătă de natură verde, în plină toamnă

O construcție aparte, cu iz de acasă, la poalele Bucegilor

Green Dome este un dom geodezic eco-friendly, o construcție neobișnuită și interesantă care, am observat în cele 3 zile petrecute acolo, a atras privirile tuturor trecătorilor. Datorită formei sale și a arhitecturii interioare, Green Dome mi-a oferit o senzație și o experiență complexă. Construit integral din bușteni, situat la baza muntelui și orientat către el astfel încât să ofere o priveliște minunată în orice anotimp, mi-a dat senzația unei cabane clasice de munte. Forma de dom geodezic cu geamuri generoase, cât și faptul că noaptea stelele se văd incredibil de clar mi-a dat senzația unui glamping sau bungalow, iar arhitectura interioară, cu scările săpate în mijlocul livingului m-au făcut să mă simt ca într-o căsuță din copac sau o căsuță de păpuși. Fără doar și poate, un loc căruia fiecare membru al familiei îi atribuie o identitate aparte. Căsuța este potrivită pentru o familie de 5 persoane, având o cameră dublă la parter și alte 3 paturi la înălțime, mai aproape de stele. Livingul este foarte spațios, open space cu o bucătărie utilată cu de toate, cu loc de servit masa și zonă de relaxare.

Construcția atrăgea privirile tuturor trecătorilor!

Interiorul domului m-a dus cu gândul la o căsuță în copac, sau chiar o căsuță de păpuși

Livingul este spațios și open space cu bucătăria și locul de luat masa

Vedere în living la ceas de seară, din dormitorul suspendat

1 dintre cele 3 locuri de dormit mai aproape de stele

Camera matrimonială de la parter

Jocuri de geamuri, uși vitrate și oglinzi

Situat chiar la poalele Munților Bucegi, de unde încep nenumărate trasee turistice de accesibilități variate, Green Dome este o bază perfectă pentru montaniarzi. De-a lungul timpului am parcurs mai toate traseele și combinațiile posibile cu punct de plecare din Glăjerie, aceasta fiind una dintre zonele mele montane preferate. De această dată, profitând și de ziua însorită care se preconiza, dar și de proximitatea intrării în traseu, am ales să facem o drumeție o idee mai complexă: Glăjerie – Cabana Mălăiești – Hornul Mare – Vârful Omu – Vârful Bucura – Vârful Bucșoiu – Brâna Caprelor – Cabana Mălăiești – Glăjerie, în care am pornit dis de dimineață și am coborât la lumina frontalei. Deși urma o zi caldă, noaptea brumase grădina verde a domului, iar primele raze de soare zâmbeau înghețate ochilor mei mici, lipiți de somn, dar și crestei Bucegilor care începea să se întrevadă în geamurile vitrate ale domului.

Dis de dimineață, înainte ca soarele să facă ochi, am pornit pe traseu

O multitudine de trasee montane la câteva minute distanță!

Caba Mălăiești, scăldată în soarele răsăritului

Brâna Caprelor

Dinspre Omu spre Bucșoiu

În zilele în care nu am fost pe munte am petrecut majoritatea timpului pe terasa domului, încălziți de razele nesperat de calde ale soarelui de octombrie. Am citit, am stat pe iarbă, am lucrat, am făcut grătar, iar seara am pus o pătură (chiar 2-3) și am privit stelele la o cană de vin fiert. Poziția izolată a domului (perfect accesibilă cu mașina, indiferent de anotimp) sporește intensitatea stelelor. În grădina domului există și locuri de joacă amenajate pentru copii, dar și spațiu suficient de mare pentru inițierea oricărui joc adhoc. Green Dome comunică printr-o portiță secretă (secretă deoarece parcasem mașina fix în fața ei și nu am văzut-o…) cu o altă minune de căsuță, Piece of Heaven, despre care ți-am povestit cu mare drag aici și care are un nou loc de joacă, o căsuță în copac cu tobogan și panouri de cățărare, un deliciu pentru cei mici, care sunt primiți cu drag în vizită acolo. Dacă acesta nu e un motiv suficient pentru o vizită, atunci King și Cora, superbii ciobănești de Berna ai vecinilor, ar putea să fie. 🙂

Am petrecut cât de mult timp posibil pe terasa domului

Am citit sub un soare neașteptat de dogoritor

Ne-am relaxat, am mai și lucrat…

Joy s-a bucurat de o curte imensă doar pentru ea

Grătarul a fost pregătit pe terasă

Fiecare seară a fost deosebit de înstelată!

Green Dome este un loc pentru aceia care adoră petrecerile oferite de natură zi și noapte, iar nu zgomotul boxelor, pentru aceia care apreciază lumina stelelor și apusurile care oglindesc munții în geamuri, pentru aceia care fie caută liniștea, fie o aduc cu ei de acasă, dar nu deranjează echilibrul naturii care îi primește cu brațele deschise. Green Dome are facilitățile moderne de care avem, de prea multe ori, senzația că nu ne putem lipsi – conexiune wifi foarte bună, apă caldă, căldură, aparat de cafea, televizor, aer condiționat – fără a avea pretențiile unei cazări de lux. Este o cazare de familie care se poate transforma cu ușurință într-un acasă temporar, aflat la foarte mică distanță de numeroase atracții turistice – Bran, Râșnov, cu străduțele lui cochete, cu falnica-i cetate și cu Dino Parc, minunățiile din Zărnești cu sanctuarul de urși și Plaiu Foii, Brașov, Poiana Brașov și nenumărate trasee montane, dintre cele accesibile și celor mai puțin obișnuiți cu muntele (Cabana Diham, Mălăiești, Poiana Izvoarelor), până la cele o idee mai dificile (Țigănești, Scara, Bucșoiu) sau chiar nemarcate (preferatul meu din zonă – Creasta Balaurului). Să nu te îngrijorezi defel că te vei plictisi în zonă!

Traseele până la Mălăiești sau Diham sunt accesibile și ușor de parcurs în orice anotimp

Poți surprinde niște priveliști superbe de pe Brâna Caprelor

Sau în drum spre Vârful Scara

Preferatul meu din zonă este traseul Creasta Balaurului

Poți admira un apus sau un răsărit de la Țigănești

Sau poți alege unul dintre nenumăratele trasee spre Vârful Omu, toate cele de mai sus cu plecare la câteva minute de Green Dome

Dragă iubitorule de natură,

Fiecare nouă experiență trăită îmi întărește credința că există loc pe lumea asta pentru fiecare dintre noi. Că trebuie doar să știm ce căutăm și cu siguranță vom găsi. Că universul are un răspuns pentru fiecare nevoie, fiecare posibilitate pe care o avem și fiecare condiționare care, aparent, ne îndepărtează de ce căutăm. Atunci când nimic nu pare să îmi ofere răspunsul de care am nevoie, îmi găsesc salvarea în natură. Doar în liniștea ei reușesc să înlătur tot zgomotul inutil din jur, iar lucrurile se așază de la sine. Dacă simți și tu la fel, poate este timpul să te bucuri de oaza de liniște oferită de Green Dome.

Te invit la concurs! Poți câștiga 2 nopți de cazare gratuită la Green Dome alături de cei dragi! Intră pe profilul meu de Facebook (click aici) începând de azi, 19 Noiembrie și înscrie-te în concurs. Perioada de desfășurare: 19-29 Noiembrie. Mult succes, natura te așteaptă acasă!

Cu drag,

Un iubitor de natură

Îți mulțumim că ne susți cu un follow:

Green DomeFacebook // Rezervări

HAIHUI cu Swit RocsFacebook // Instagram // Articole

UTILE:

  • Green Dome este situat în Glăjerie, la 6 km de Râșnov, 17 km de Bran, 19 km de Poiana Brașov și 28 km de Brașov
  • Domul se închiriază integral, pentru minim 2 nopți la prețul de 500 RON/ noapte
  • Căsuța are 1 dormitor matrimonial la parter și 1 dormitor cu 2 paturi la etaj, un living spațios open space cu bucătăria, o baie, o terasă cu șezlonguri, grătar și locuri de joacă pentru copii
  • Poate acomoda 5 adulți și până la 3 copii, alături de animăluțele lor
  • Mesele se servesc în regim self-catering
  • Cel mai apropiat restaurant se află la 2 km de dom, iar cel mai apropiat supermarket la 6 km
  • Domul nu se află pe drumul principal, însă este accesibil cu orice mașină

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.