Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/01/2022
Lifestyle / Hai Hui cu Swit Rocs

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomad

Swit Rocs De Swit Rocs
Comentarii HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomad Share HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomad


Dragă suflet nomad,

Cred că unul dintre lucrurile care păstrează cel mai bine viața și tinerețea în noi este capacitatea de a visa și de a acționa în direcția visului nostru. Sigur, ele se schimbă pe parcurs, capătă diverse forme, evoluează și se cizelează alături de noi. Sunt visuri care, cu timpul, ajung să ni se pară caraghioase, altele în care nu ne mai regăsim, altele pe care – ferice de noi! – le împlinim și apoi, apoi sunt acele visuri care ne însoțesc – sau ne bântuie? – toată viața. Uneori și după. Cât de mult din ceea ce faci tu zi de zi pui în slujba acelui vis? Câte dintre acțiunile tale duc în mod conștient în direcția împlinirii lui? De câte ori îți spui nu am bani acum pentru asta, nu am timp, nu e momentul, nu e contextul potrivit, nu am cu cine, nu găsesc motivația, nu știu de unde să încep etc. în timp ce investești resursele respective în lucruri mult mai fără valoare, dar mai la îndemână, mai ușor de obținut? Port în suflet culorile baloanelor din filmul de animație Up, cea mai frumoasă poveste de dragoste pe care am văzut-o, în care cei 2 au visat o viață întreagă să aibă o căsuță a lor, mică mică, pe un vârf de deal. Anii au trecut, din clepsidra ei s-a scurs și ultimul strop de nisip, dar visul nu, așa că a rămas el să îl împlinească pentru ea. În caz că nu știi tu sigur sigur că atunci când nu vei mai fi cineva va rămâne să îți împlinească visul, poate ar fi bine să începi să te ocupi de el cât încă mai ai timp.

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadCu micuța Joy la căsușa curcubeu Joy

Unul dintre lucrurile la care sufletul meu nomad visează de ani buni este acela de a avea o rulotă cu care să cutreier lumea. Cochetă, drăgălașă și musai colorată, se înțelege. Cu geamuri mari, în fața patului, din care să văd răsăritul, mereu în locuri noi. Cu spații de depozitare pentru strictul necesar, care să mă oblige să mă dezvăț de obiceiul de a acumula lucruri inutile și de a mă încărca cu ele. Pe care să o opresc mereu în sânul naturii și să mă bucur de viață în forma ei cea mai pură. Probabil că i-aș spune Joy Van, pentru că Joy a mea ar fi companionul nelipsit. Spun poate și probabil pentru că, până acum, nu am făcut nimic concret în direcția visului meu. Astfel că, atunci când am primit șansa să văd un preview al lui, nu am stat o clipă pe gânduri. Rulota Joy există! Este cochetă și colorată, întocmai precum am imaginat-o și respiră viață pură în locuri noi, cu privirea mereu spre răsărit.

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadBun venit la căsuța Joy, de la Pura Vida Huts!

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadVis colorat de primăvară, la început de an

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadPrima cafea curcubeu din căsuța curcubeu

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadRăsărituri superbe, admirate din pat

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadSoarele se ridică deasupra Munților Bucegi

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadExact așa se vede pe geam din pat, din căsuța Joy, la răsărit

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadȘi apusurile sunt minunate!

Joy Tiny House este cel mai nou concept de căsuță mobilă al familiei cu suflet nomad de la Pura Vida Huts și este găzduit până la începutul primăverii de orașul Râșnov. Apoi, o va lua la roată spre alte meleaguri, așa cum îi șade bine unei căsuțe călătoare. Datorită ei, am avut ocazia să îmi trăiesc visul chiar la început de an – am dormit, am lucrat, m-am relaxat, am privit munții și răsăriturile din visul meu. Joy Tiny House nu este chiar atât de tiny pe cât m-aș fi așteptat eu. Organizată sub formă de vagon, cu trecere prin 3 încăperi, căsuța tip rulotă este suficient de spațioasă și versatilă cât să ofere strictul necesar și ceva peste pentru șederi îndelungate. Prima încăpere este mini-bucătăria open cu space cu living-ul, care se poate transforma lejer în spațiu de lucru prin ridicarea unor măsuțe altfel lipite de perete. Pe una dintre ele am folosit-o drept spațiu de birou, pe cealaltă, mai înaltă puțin, pentru a viziona filme și a lua masa. A doua încăpere este baia care, nu știu dacă m-aș fi gândit vreodată că este posibil într-o astfel de căsuță, are și cadă. Genial! Ultima încăpere este dormitorul, cu un pat imens, înalt și pufos, ridicat până la nivelul celor 2 geamuri mari prin care se vede răsăritul. Exact cum visam!

Te invit la un tur virtual al Căsuței Joy!

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadLivingul open space cu bucătăria

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadDormitorul

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadBaia

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadPrimul colț de lucru, pe care, mai târziu, l-am transformat în colț de vizionat seriale și luat masa

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadȘi am mutat home office-ul aici!

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadCamera principală este foarte versatilă

Vrei nu vrei, într-o rulotă ai totul la îndemână. Fiecare spațiu este folosit cu sens. Și este nesperat de mult spațiu! La fiecare pas prin căsuță mai descopeream un dulap, un sertar, ba pe sus, ba pe jos, foarte discret încorporate în decor. Pe lângă faptul că te condiționează într-un fel plăcut să renunți (cel puțin pentru moment) la obiceiul de a acumula lucruri inutile pe care apoi să le cauți năuc prin casă, te învață să fii și creativ. Spre exemplu eu am folosit dulăpiorul de deasupra patului drept noptieră, iar sertarul de sub pat pentru laptop. O măsuță retractabilă am folosit-o drept cadru pentru living, o alta drept cadru pentru home office, astfel că aveam toate la îndemână mereu. Viața la căsuța Joy a fost simplă și frumoasă, iar vremea caldă de primăvară de la început de ianuarie a contribuit din plin. Dimineața vedeam răsăritul deasupra Bucegilor din pat. Puneam piciorul jos din pat și ajungeam în baie. Încă un pas de acolo și eram în bucătărie unde pregăteam micul dejun în timp ce Joy ieșea în curte să alerge, apoi încă un pas și mă așezam la birou, să îmi încep ziua de lucru. Țineam ușa deschisă să ascult păsările și să mă inunde soarele. Când mergea la somn, îl priveam de pe geamul mare și îi închinam un pahar de vin. Timpul a trecut altfel, nu știu să descriu cum, dar a fost cum avea nevoie sufletul meu de nomad.

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadUnii lucrează, alții își fac pedichiura

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadSeri leneșe cu Joy, la Căsuța Joy

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadBucegii de o parte și Craii de alta, o priveliște de care nu mă mai săturam!

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadGeamul perfect de urmărit apusul!

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadRaze de soare și de culoare, în fiecare zi

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadLa Căsuța Joy timpul trece altfel…

Pe Anda și Tudor, familia frumoasă care a adus conceptul acesta în România, nu am avut plăcerea să îi cunosc personal și nu e de mirare pentru că, împreună cu cele 2 fetițe și cu patrupedul lor străbat lumea în lung și în lat. Și în lume erau și în timpul vizitei mele. După ce au petrecut o perioadă în SUA, călătorind cu rulota și autorulota, s-au îndrăgostit de ideea de casă mobilă tip RV și au decis să o aducă și în România. Două spirite libere, Anda, arhitect de profesie și Tudor, soțul ei, antreprenor, au dedicat ultimii doi ani acestei pasiuni care, încet încet, se transformă într-un business. Construiesc de la zero căsuțe mobile, cu toate facilitățile și confortul unei case obișnuite, dar de dimensiuni reduse și care pot fi mutate cu ușurință de pe un teren pe altul. Până în prezent au creat 4 modele diferite, dintre care 2 pot fi închiriate în regim hotelier – Căsuța Joy de la Râșnov și Căsuța Daylight de la Valea Doftanei Glamping. Asemeni creatorilor lor, căsuțele au și ele spirit liber, astfel că atunci când simt nevoia de o schimbare în peisaj, își iau roțile la spinare și o fac. Prin urmare, dacă îți dorești o astfel de experiență în una dintre locațiile menționate, îți recomand să nu mai stai pe gânduri!

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadFetele, bucuroase și recunoscătoare pentru experiența de la Pura Vida Huts

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadPoți vedea și tu răsăritul dintr-un tiny house tip rulotă. Poate chiar din al tău!

HAIHUI cu Swit Rocs – Visul colorat al unui suflet nomadPoți saluta noaptea de oriunde îți dorești

Dragă suflet nomad,

Aș bagateliza întreaga experiență dacă ți-aș spune că, gata, șederea la căsuța Joy m-a convins că e momentul să îmi las toată realitatea în urmă și să îmi cumpăr o rulotă. Nu zic că nu va veni și ziua aceea. Liniștea și simplitatea celor 3 zile petrecute în căsuța Joy m-au ajutat să dau volumul mai încet zgomotelor care îmi încarcă existența zi de zi. Lucruri neimportante care devin importante doar pentru că sunt urgente, nevoia de rezultate imediate, ideea de a fi ocupat mereu, lipsa de timp pentru propria persoană, micile cheltuieli frivole care duc în plan și mai îndepărtat marile visuri, oboseala care pune prea ușor la somn creativitatea, nevoia de a acumula lucruri inutile, teama de a pune o primă cărămidă la temelia unui vis, sunt toate realități care ne pun piedică în fiecare zi. Până într-o zi. Și, asemeni personajelor din filmul Up, acea zi este ziua în care vei decide să faci ceva pentru visul tău, indiferent care este el, sau ziua în care nu vei mai putea face nimic pentru el. Indiferent de caz, un lucru e comun – loc de regrete nu va mai fi odată ce te vei găsi în una dintre cele 2 situații. Mulțumesc, Pura Vida Huts, că mi-ați oferit ocazia de a-mi trăi visul colorat pe roți și de a-mi așterne puțină liniște și ordine în gânduri și visuri.

Cu drag,

Un suflet colorat și nomad

Ne poți urmări parcursul aici:

UTILE:

  • La momentul publicării acestui articol (ianuarie 2022) Căsuța Joy de la Pura Vida Huts, se află în Râșnov și poate fi închiriată. Poți urmări traseul ei, cât și al celorlalte căsuțe pe paginile de contact indicate anterior;
  • Căsuța Joy se închiriază pentru minim 2 nopți, la prețul de 390 RON/ noapte în timpul săptămânii și 480 RON/ noapte în week-end și este pretabilă pentru 2 adulți (+ copii);
  • Este pet-friendly;
  • Căsuța este tip vagon, formată din 3 încăperi distincte și separate, un dormitor, o baie cu cadă și duș și un living open-space cu bucătăria;
  • Mesele se servesc în regim self-catering. În bucătărie există ustensilele necesare pentru pregătirea mesei, un aragaz cu 2 ochiuri, încălzitor de apă, espressor și veselă;
  • Există apă caldă curentă iar încălzirea se face prin pardoseală.

Galerie imagini

Share

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută