Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/09/2021
Eat & Drink / Bere craft

CLUSA – Povestea continuă

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CLUSA – Povestea continuă Share CLUSA – Povestea continuă


Vă povesteam în ediția trecută de ce am pornit o fabrică de bere artizanală și cât de surprinși am fost când am realizat că băuturile comerciale nu au nici o legătură cu berea adevărată. Am scris despre asta și pe site-ul nostru www.clusa.ro unde vă invităm să citiți mai multe. Vom repeta cât de des vom putea, deși suntem conștienți că ne așteaptă un drum foarte lung…

Am scris despre 4 din berile noastre iar acum vom descrie celelalte 5 tipuri împreună cu poveștile lor. Acestea s-au născut prin asocierea fiecărei beri cu un an, an care înseamnă ceva pentru noi sau comunitatea noastră.

Deși majoritatea berilor noastre sunt îmbuteliate la 0.33l, avem și două la 0.5l, un Lager și un Red Lager, ambele cu origini în Cehia, prin care am vrut să aducem conceptul de bere simplă și corectă, așa cum ar trebui produsă peste tot. CLUSA 1876 Lager este inspirată de cea mai băută bere din Cehia, cea de 10 Plato, cum este cunoscută la ei, echivalentul a 4.2% alcool. Am ales anul 1876 pentru a-l celebra pe Constantin Brâncuși, un artist român fără egal.

CLUSA 1913 Red Lager îi este dedicată Mariei Tănase și nu puteam alege o bere mai potrivită ca Red Lager-ul – elegantă, catifelată, cu note dulcege de fructe de pădure.

În memoria lui Iuliu Hossu am brasat CLUSA 1885 Vienna Lager, o bere rafinată cu arome de biscuiți și pâine prăjită, foarte potrivită serilor răcoroase de toamnă care ne așteaptă.

Alegerile poveștilor următoare au fost foarte sentimentale chiar dacă au depășit granițele țării. CLUSA 1892 Porter îi este dedicată echipei de fotbal FC Liverpool ai cărei suporteri suntem, iar stilul este poate cel mai englezesc posibil – Porter-ul în care veți găsi arome de migdale, cafea și caramel, toate provenite din malțul cu diferite grade de prăjire.

Ultima bere brasată CLUSA 1946 2xIPA este, după cum îi spune și numele, un India Pale Ale în care am înmulțit cu doi cantitățile de malț și hamei. A rezultat o bere foarte intensă, excentrică chiar, la fel ca personajul asociat, flamboiantul Freddie Mercury.

Dar poveștile noastre nu se opresc aici și vom veni cu beri noi în fiecare an. Sperăm să încercați berile noastre și să descoperiți arome minunate cum nu credeați că se pot regăsi în bere.

Cheers!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.