Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/07/2021
Muzică / Omul cu discurile

GILAD HEKSELMAN / WILL VINSON / ANTONIO SÁNCHEZ – “TRIO GRANDE”

Berti Barbera De Berti Barbera
Comentarii GILAD HEKSELMAN / WILL VINSON / ANTONIO SÁNCHEZ – “TRIO GRANDE” Share GILAD HEKSELMAN / WILL VINSON / ANTONIO SÁNCHEZ – “TRIO GRANDE”


Trio Grande” poate fi titlul de debut al uni trio perfect, al unui proiect muzical care reunește trei dintre cei mai inventivi, fascinanți și complecși muzicieni contemporani, veniți din interfața culturală new-yorkeză, unde bogata tradiție a jazz-ului se intersectează cu curente muzicale venite din toată lumea. Saxofonistul Will Vinson, chitaristul Gilad Hekselman și bateristul Antonio Sánchez și-au simțit apropierea muzicală încă de la prima întâlnire.

GILAD HEKSELMAN / WILL VINSON / ANTONIO SÁNCHEZ – “TRIO GRANDE”

Fiecare are reputația de super-instrumentist, compozitor și lider de grup, dar când au cântat împreună, urmându-și impulsurile stimulate de această formulă de trio, fără bas, s-au surprins reciproc prin direcția creativă inedită pe care au trasat-o. Ei nu au în comun doar lumbajul jazz-ului, ci și tendința de a adăuga sunete și influențe noi, de a duce totul câțiva pași înainte. Și iată că efortul lor colectiv s-a materializat pe albumul ”Trio Grande”, locul magic în care toate acele elemente diferite au fost asociate într-un întreg coerent.

" "

GILAD HEKSELMAN / WILL VINSON / ANTONIO SÁNCHEZ – “TRIO GRANDE”

Repertoriul subliniază spiritul deschis și unitatea în scop. Muzica nu surprinde doar prin frumusețe, ci și prin claritatea imediat accesibilă cu care a fost concepută, prin siguranța cu care instrumentiștii o expun, transformând limbajul sofisticat într-o audiție încântătoare.

  • Text de Berti Barbera:

Berti Barbera

  •  Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută