Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/05/2021
Eat & Drink / Bere craft

5 locuri din țară unde poți să bei o bere artizanală românească

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 locuri din țară unde poți să bei o bere artizanală românească Share 5 locuri din țară unde poți să bei o bere artizanală românească


De ani buni de zile, România a început să producă multe beri artizanale foarte interesante. S-au dezvoltat și evenimente dedicate berilor artizanale locale sau magazine de la care-ți poți lua bere artizanală românească chiar și la pet (vezi interviul cu cei de la Stația RomBeer). De asemenea, din ce în ce mai multe localuri din țară au în meniu beri artizanale locale. Mai jos trecem în revistă 5 astfel de locuri:

București – Fabrica de bere bună

5 locuri din țară unde poți să bei o bere artizanală românească

Adresă: Calea Victoriei nr. 91-93 | Telefon: 0770.550.234

Denumirea este cât se poate de sugestivă, pentru că localul aparține băieților de la Zăganu, prima fabrică de bere artizanală de la noi din țară. Bineînțeles, aici pot fi încercate toate sortimentele Zăganu, dar și alte beri artizanale românești la draft sau sticlă. Având în vedere și faptul că este poziționat cât se poate de central, acest bar este unul bifat de toți iubitorii de bere bună, români sau turiști.


Brașov – Tipografia

5 locuri din țară unde poți să bei o bere artizanală românească

Adresă: Postăvarului Nr.1 (colț cu Diaconu Coresi) | Telefon: 0722.373.090

Poziționat chiar în inima centrului vechi al Brașovului, Tipografia e loc de întâlnire pentru toți pasionații de bere artizanală, cultură urbană și socializare. Este cu siguranță unul dintre cele mai vii locuri din oraș, îndrăgit în egală măsură de localnici și turiști.


Cluj – Blériot Cafe

5 locuri din țară unde poți să bei o bere artizanală românească

Adresă: Bld. 21 Decembrie 1989, 18 | Telefon: 0758.350.625

Numele cafenelei vine de la Louis Blériot, aviator și inginer francez care în 1909 a efectuat primul zbor complet deasupra unei întinderi mari de apă. Dar localul este renumit printre clujeni și pentru numărul mare de beri artizanale din meniu (în jur de 100), așa că dacă vii aici însetat există riscul de a pleca de aici în zbor.


Timișoara – Bereta Taproom

5 locuri din țară unde poți să bei o bere artizanală românească

Adresă: Mărășești 12 | Telefon: 0744.616.705

Bereta Taproom este pub-ul berii artizanale cu același nume, originară din Timișoara. Așadar, vei găsi aici nu doar bere timișoreană artizanală proaspătă, dar și tot felul de surprize plăcute rezultate în urma experimentelor pe care le fac berarii de aici cu tot felul de soiuri de hamei și alte nebunii.  


Iași – Arcu House of Beer

5 locuri din țară unde poți să bei o bere artizanală românească

Adresă: Arcu 18 | Telefon:0756.158.888

La Arcu „casa berii” ai o gamă largă de preparate germane delicioase, dar și peste 150 de sortimente de bere. Ce-i drept, nu-s doar românești, ci din toate colțurile lumii, dar o bună parte sunt beri locale artizanale, unele dintre ele prezente doar în Iași.

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută