Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/02/2021
Artă & Cultură / Teatru Muzică Viața Orașului

BucurEȘTI aLive | Săptămâna 22-28 februarie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLive | Săptămâna 22-28 februarie Share BucurEȘTI aLive | Săptămâna 22-28 februarie


Săptămâna 22 – 28 februarie

All Inclusive | Teatrul Național Ion Luca Caragiale


Fragmente din spectacolul All inclusive

Luni, 22 februarie, de la ora 20:00 trecem de la iubire și extaz la trădare într-o comedie explozivă – All Inclusive, la Teatrul Național Ion Luca Caragiale, de  Alexandru Popa în regia lui Vlad Zamfirescu. Cunoaștem o tânără studentă care trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu nimeni altul decât profesorul de actorie – relație încununată de un test de sarcină pozitiv. Viața de acasă e una agitată căci în căsnicia părinților intervine o a treia persoană. Maurice, tatăl, aflat la criza vârstei mijlocii, tânjește după mai mult decât i-a fost oferit. Idealul fericirii nu există, dar pare că l-a găsit în brațele unei alte femei, Monique, sora iubitului fiicei sale. Rămâne de văzut ce se întâmplă când protagoniști ajung față în față și sunt nevoiți să înfrunte situația. Distribuție: Medeea Marinescu (Margaret), Marius Manole (Maurice), Mirela Oprișor (Monique), Vlad Zamfirescu (Vincent) și Diana Roman (Adele). Bilet: 120 lei (mystage.ro). 

Vocile de altădată ale iubirii | București Mall

BucurEȘTI aLive | Săptămâna 22-28 februarieBucurEȘTI aLive | Săptămâna 22-28 februarie

Luna februarie nu degeaba poartă numele de Luna Iubirii. Acest sentiment îl putem trăi și noi, de luni până miercuri, 22-24 februarie, de la ora 10:00, la București Mall. Teatrul Nottara și Editura Nemira ne pregătesc o călătorie în istoria epistolară, iar tema principală este dragostea. Oare ce gânduri trimitea Napoleon Bonaparte iubitei Joséphine sau Honoré de Balzac către Éveline Hanska? Ce sinonim aveau Kafka, Beethoven, Frida Kahlo, Simone de Beauvoir și Zelda Fitzgerald pentru „Te iubesc!“? Și ce corespondențe intime primeau Barbara Pierce, Elvis Presley și  Jean Richepin? Toate aceste texte vor prinde viață prin interpretarea actorilor Sorina Ștefănescu, Ioana Calotă, Răzvan Bănică și Filip Ristovski. Participarea la eveniment este gratuită. Mai multe detalii AICI

Stones Free – Drag de Dragobete | Muzeul Țăranului

BucurEȘTI aLive | Săptămâna 22-28 februarie

Păstrăm tematica iubirii și în această seară, dar acum o celebrăm cu muzică. Miercuri, 24 februarie, de la ora 20:00, restaurantul La Mama-Muzeul Țăranului are Drag de Dragobete alături de băieții de la Stones Free Band – Florin Ochescu, Alex Tomaselli, și Lucian „Clapo“ Cioargă. Mai mult ca sigur că îl cunoști pe Florin Ochescu, căci el este în spatele celor mai frumoase solo-uri de chitară, atunci când vorbim de trupe celebre pe teritoriul țării noastre, precum Curtea Veche Nr. 43, Holograf, Iris, Progresiv TM, Roșu Și Negru sau Sfinx. Lucian Sorin Cioargă sau Clopo, pe te cunoscători, este unul dintre cei mai mari toboșari din România. Și-a început cariera în muzică încă din liceu, cântând alături de prima sa trupă Sin. Ajuns la capitală are parte de numeroase colaborări cu trupe rock de top ca Talisman, Roșu și Negru, Phoenix și Taxi. În 2006 devine membru al trupei independente de rock alternativ Vama Veche. Cel de-al treilea artist al acestei seri este Alex Tomaselli, cântăreț român cu origini italiene. Stilul său aparte de ritmuri napoletane şi de blues transformă fiecare melodie într-o poveste cu vibrații. Bilet: 40 lei (iabilet.ro). 

Mama | Teatrul Mic


MAMA de Stanisław Ignacy Witkiewicz

Vineri, 26 februarie, de la ora 19:00, urmărim spectacolul Mama, pe scena Teatrului Mic, în regia și adaptarea Nonei Ciobanu. Textul îi aparține dramaturgului și filosofului polonez Stanisław Ignacy Witkiewicz care încearcă prin această piesă să aducă în prim plan societăţile saturate, automatizate, predispuse oricând declinului. În „Mama” sunt dezvăluite substraturile unei relații disfuncționale și nefirești dintre o mamă și fiul său. Se întâlnesc două planuri, fiecare cu propriul conflict, cel social și cel sufletesc, accentuate de consumul de alcool și narcotice. „Mama face încontinuu gheme dintr-o lână atemporală a părului său, cu care împleteşte întreaga lume în care îşi duce existenţa. Păstrează însă, drept fir principal, cordonul ombilical al fiului ei, Leon, care se crede mântuitorul omenirii.  Cu timpul, acest fir devine o coardă care plesneşte  tot mai des, a instrumentului  la care mama nu mai ştie să cânte. Cum şi după ce repere alegem să trăim aşa încât să ne păstrăm umanitatea?” – Nona Ciobanu. Distribuție: Oana Albu, Rareş Florin Stoica, Alina Petrică, Oana Puşcatu, Ana Bianca Popescu, Gabi Costin, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu și Marian Olteanu. Bilet: 35 lei (bilet.ro). 

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută