Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/01/2021
Muzică

Laura Galea, școlită de profesori care au lucrat cu Rihanna, Tina Turner sau Adele

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Laura Galea, școlită de profesori care au lucrat cu Rihanna, Tina Turner sau Adele Share Laura Galea, școlită de profesori care au lucrat cu Rihanna, Tina Turner sau Adele


Laura a lansat de curând prima ei piesă, „Nu e”, și pregătește primul său EP

 

După mai bine de 11 ani de studii muzicale în România și la Londra, Laura Galea a lansat la finele lui 2020 primul său videoclip, pentru piesa „Nu e”. Un vis devenit realitate, după cum mărturisește tânăra artistă, pentru care anii de școală petrecuți la Londra au însemnat o experiență mai mult decât utilă pentru activitatea sa de acum.

Laura a absolvit cursurile University of Westminster, specializarea Commercial Music Performance și vorbește cu mare încântare despre tot ce a învățat acolo.

Laura Galea

„Timpul petrecut la facultate și în Londra în general a contribuit la formarea mea ca om, dar și ca muzician. Am avut parte de profesori cu vaste cunoștințe în toate domeniile muzicale, de la teorie, la marketing, la live shows. Am avut foarte mare noroc să am parte de asemenea profesori, toți încercau să ne ajute să ne ridicăm la cele mai înalte standarde din industria pentru care ne pregăteam. Profesorul de muzicologie era un fenomen didactic. Putea să ne vorbească despre muzica românească a anilor 2000, iar imediat după trecea la muzica tradițională din Peru și apoi ne explica cum să producem muzică pe diverse software-uri”, spune Laura. Iar o întâlnire cu adevărat memorabilă pentru ea a fost cu cineva din echipa de management a faimoasei Adele, care este și una dintre artistele preferate ale Laurei: „Fiica unui profesor era în echipa de management a minunatei Adele, pe care o cunoaște o lume întreagă, iar ziua în care a venit să ne vorbească la curs a fost o mare bucurie pentru mine. Am pus o mie de întrebări despre Adele, mi s-a părut o ocazie de neratat să aflu informații despre una dintre artistele pe care le admir cel mai mult.”

Rihanna sau Tina Turner nu sunt nume străine de profesorii pe care Laura i-a avut la școală și de la care a învățat foarte multe.

„Unul dintre profesorii din anul al treilea ne-a povestit că primul său job a fost să meargă în turneu cu nimeni alta decât Tina Turner. Cu ce rol? Acela de a cânta notele înalte ca backing vocalist. De la același profesor am aflat nivelul industriei de acolo când ne-a explicat cum a avut noroc că Rihanna a selectat o piesă la care contribuise și el. „Un hit mondial și mi-am luat o casă imensă în centru Londrei. Work smart!”, ne-a spus el. O altă profesoară fusese parte importantă a Mișcării Punk în anii 70 și ea ne-a îndemnat să gândim dincolo de limitele societății și să fim perseverenți, chiar dacă lumea este uneori rea sau critică”, mai povestește Laura.

Laura Galea

Cu astfel de exemple în fața ochilor, tânăra artistă recunoaște că socializarea și schimbul de idei cu profesorii și cu colegii săi de la Londra reprezintă o experiență bogată, din care a învățat despre culturi diferite, stiluri muzicale și mai diferite și moduri de gândire variate. Pe care acum și-a propus să le aplice în muzica pe care își pune semnătura. La finele anului, Laura a lansat piesa „Nu e”, care va face parte de pe albumul „Ritmul cu ea”.

Laura Galea – „Nu e”:

Despre piesa „Nu e”, scrisă în colaborare cu Ionuț Radu (John Puzzle), Andy Horjea, Dan Alexandru și Virginia Maxim, Laura povestește că a conceput-o diferit de tiparul din mainstream și că

„vorbește despre acele momente și trăiri care ne marchează, mai ales atunci când se întâmplă să rămânem prinși în trecut. Este o melodie în care, poate, te vei regăsi și tu. Este despre lupta interioară dintre realitate și percepție, despre ceea ce credem că se întâmplă și ceea ce trăim, de fapt. Mesajul este unul de introspecție, care ne îndeamnă să ne desprindem de trecut și să mergem mai departe, oricât de dureros ar fi.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută