Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/12/2020
Muzică

Evenimente Online: săptămâna 14-20 decembrie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii Evenimente Online: săptămâna 14-20 decembrie Share Evenimente Online: săptămâna 14-20 decembrie


Festivalul Internațional „Craiova Muzicală” – ediția a 47-a

Evenimente Online: săptămâna 14-20 decembrie

Luni, 14 decembrie, de la ora 19:00, în ultima seară a Festivalul Internațional „Craiova Muzicală” – ediția a 47-a, Klasikvm Ensemble va susține un recital online, în regim gratuit. Muzicieni de elită din București își dau întâlnire uniți de un scop comun: acela de a promova o nouă atitudine în arta interpretării muzicii. Distribuția formată din instrumente cu coarde, de suflat și percuție abordează un repertoriu bogat de preclasicism, clasicism, romantism timpuriu și contemporan. Vom asculta numeroase fragmente muzicale, mai mult ca sigur deja cunoscute iubitorilor de orchestră, interpretate, bineînțeles, în stilul propriu Klasikvm Ensemble. Regăsim Johann Strauss II – Valsul “Dunărea albastră”, Constantin Dimitrescu – Dans țărănesc, Iosif Ivanovici – Valsul “Valurile Dunării” și Johannes Brahms – Dans ungar nr. 5. Din program fac parte: Gabriel Gheorghe (vioară), Alexandru Duțulescu (violoncel), Marius Baran (contrabas), Cătălin Oprițoiu (flaut), Cristina Ordean (oboi) și Cătălin Burcezan (trombon). Eveniment va fi transmis pe canalul YouTube al filarmonicii oltene.

Lohengrin | Opera Metropolitană

Evenimente Online: săptămâna 14-20 decembrie

Un spectacol fabulos, dar care nu a mai întâlnit scena din anul 2006. Din fericire, datorită Operei Metropolitane din New York, avem onoarea să vizionăm online, în regim gratuit, spectacolul Lohengrin, miercuri, 16 decembrie, de la ora 1:30. Lohengrin, este o operă romantică în 3 acte compusă și scrisă de Richard Wagner,cu rădăcini în literatura medievală a Germaniei. Corul Miresei, apărând mai mult sub numele de „Here Comes the Bride”, este cea mai popular și recognoscibil fragment al operei. Într-un loc divizat de luptele pentru putere, un misterios cavaler își face apariția pentru a-i uni pe oameni, dar și pentru a o salva pe Elsa, nobila acuzată de o crimă pe care nu a comis-o. Însă există o condiție – întregul popor, în special Elsa, trebuie să îl urmeze fără ca identitatea sa să fie aflată. Specatol dirijat de James Levine și interpretat de Eva Marton (Elsa), Leonie Rysanek (Ortrud), Peter Hoffmann (Lohengrin), Leif Roar (Telramund) și John Macurdy (Regele Heinrich). Stream disponibil pe metopera.org, timp de 23 de ore de la ora anunțată.

Matisyahu | Festival of Light 2020

Evenimente Online: săptămâna 14-20 decembrie

Matisyahu ne invită să celebrăm Hanukkah alături de el, în ultima zi a Festival of Light, vineri, 18 decembrie, de la ora 4:00, în online. În fiecare an, tradiția și obiceiurile Sărbătorii Luminilor sunt sărbătorite într-un mod semnificativ și sugestiv pentru iudaici sau adepți ale altor religii, persoane de toate vârstele. Matisyahu este un cântăreț evreu de reggae, rap, beatbox și rock alternativ, pe care le îmbină cu iscusință cu melodiile tradiționale religiei iudaice. Show-urile pe care le pune în scenă an de an, în cadrul evenimentului, reprezintă de fiecare dată un moment important al cariei sale. Cântece clasice, balade, interpretări contemporane, dăruite publicului cu entuziasm și energie intensă – pentru toate acestea artistul evreu a devenit cunoscut și îndrăgit de oamenii din întreaga lume. Detalii: AICI.

Melanie Martinez | Can’t wait till I’m out of K-12

Evenimente Online: săptămâna 14-20 decembrie

Vineri, 18 decembrie, de la ora 12:00, petrecem alături de excentrica Melanie MartinezCan’t wait till I’m out of K-12, un concert care celebrează albumul cunoscut internațional al faimoasei artiste, acompaniat de filmul căruia i-a fost regizor, intitulat „K-12”. Un spectacol inedit, atât auditiv, cât și vizual, cu melodii de pe album din 2019, K-12, cât și cu piese de pe cel mai recent album, After School, 2020. Melanie și-a început aventura în lumea muzicii pe YouTube, acolo unde publica cover-urile melodiilor preferate, unui grup restrâns de fanii. Devine cunoscută publicului larg odată cu apariția sa la emisiunea The Voice. Deși nu câștigată marele premiu, la doi ani de la eliminarea sa, își lansează albumul de debut „Cry Baby” pentru care în cadrul The Music Society Awards câștigă „Alternative or Indie Album of the Year”. Detalii și bilete (de la 78 lei) AICI.

  • Recomandări de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută