Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/11/2020
Lifestyle / Sport

Reguli nescrise în săli

Răzvan Ionuț Greu De Răzvan Ionuț Greu
Comentarii Reguli nescrise în săli Share Reguli nescrise în săli

Rezumat

#1#2#3#4#5


Reguli nescrise în săli

Din păcate, în momentul în care ajungem într-un loc unde sunt mai mulți oameni trebuie să urmăm câteva reguli și să respectăm spațiul, intimitatea și drepturile celorlalți oameni care sunt în locul respectiv. Exact așa este și în sala de fitness. Pe lângă regulile scrise pe mai multe uși, știți voi, chestii gen: ,,nu aruncați lucruri pe jos”, ,,vă rog să aveți adidași de schimb” etc. Bun, pe lângă normele astea scrise, mai există și altele care nu sunt neapărat scrise undeva, dar trebuie respectate de asemenea.

#1

Prima dintre ele este ,,să nu grăbești pe nimeni când lucrează un exercițiu!”. Indiferent că vorbim despre un începător sau despre un tip care ridică la biceps cât ridici tu la piept, nu-l grăbi și nu-l întreba insistent cât mai are până termină. Ori aștepți ori te apuci să faci alt exercițiu, iar când persoana respectivă termină, abia atunci mergem și noi să lucrăm acolo.

Reguli nescrise în săli

#2

A doua regulă ,,dacă vezi câțiva oameni în jurul unui aparat sau dacă vezi un prosop pus pe o bancă, întreabă dacă lucrează cineva acolo”. Nici nu aveți idee de câte ori m-am trezit cu tipi care lucrau la banca unde mai aveam eu o serie sau două fiindcă au văzut că e liber. Vă dați seama cât de liber era dacă prosopul meu era pe banca respectivă și sticla de apă era lângă. Bine, să nu fiu ipocrit, am încălcat și eu regula asta de câteva ori, dar am învățat că nu e bine să te bagi peste munca altcuiva.

Reguli nescrise în săli

#3

Regula cu numărul trei ,,Nu urla în sală!”. Dacă nu cumva faci cu greutăți enorme, n-ai nici măcar o scuză să strigi ca Hercule pe acolo dacă tu nici nu te forțezi și vrei doar să atragi atenția. Dar nu într-un mod pozitiv fiindcă dă urât să țipi cât te țin plămânii și tu să faci biceps cu 8 kilograme, doar zic…

Reguli nescrise în săli

#4

Regula patru ,,Fii atent unde îți pui lucrurile!”. Se poate întâmpla ca cineva să aibă un prosop sau o sticlă și/sau o sticlă cu apă care să arate la fel cu ce ai tu şi dacă nu ești atent, e posibil să le folosești pe cele ale persoanei respective. Acest lucru nu este deloc în regulă, deși eu am pățit chiar recent ca cineva să folosească prosopul meu pentru că erau identice, ce-i drept a fost și vina mea că n-am fost atent și l-am pus pe al meu fix lângă al lui (deci aici regula n-a fost respectată de mine, ups…) iar când am realizat greșeala, m-am dus în fața omului, i-am explicat situația și totul a fost ok. Și nu, n-am mai folosit prosopul la antrenamentul acela, plus că mai aveam doar un exercițiu de făcut care nu necesita așezatul pe o bancă, deci am respectat normele de igienă J.

Reguli nescrise în săli

#5

Și ultima regulă, care, sincer să fiu, am văzut-o deseori scrisă pe pereții anumitor săli, dar care e tratată de parcă n-ar exista, sună în felul următor ,,După ce ai terminat un exercițiu, du greutățile la locul lor”. Pe lângă faptul că e o chestie de bun simț și că aglomerezi degeaba spațiul din sală, dacă tot ai lucrat cu gantere mari, n-ar fi o dovadă de forță să le duci și înapoi?

Reguli nescrise în săli

Nu vreau să las o impresie cum că aș fi un tip care de fiecare dată respect regulile mai sus menționate, cred că le-am încălcat aproape pe toate. În schimb, încerc de fiecare dată să le respect, exact ca regulile de băieți din cartier… le mai încalci dar încerci pe cât posibil să le urmezi. Și acum, lăsând în urmă această comparație care probabil nu-și avea rostul, nu-mi rămâne decât să vă urez spor la treabă și să nu uitați că orice mișcare e mai bună decât statul degeaba. J

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută