Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/07/2020
Viața Orașului

Evenimente Online | Săptămâna 20-26 iulie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Evenimente Online | Săptămâna 20-26 iulie Share Evenimente Online | Săptămâna 20-26 iulie


PREMIERĂ: Să vorbesc cu tine – Teatrelli

De miercuri, 22 iulie, începând cu ora 18:00, Teatrelli prezintă publicului român, în premieră, spectacolul Să vorbesc cu tine, sub forma unui spectacol-lectură performativ, disponibil gratuit până pe 29 iunie. Mai multe detalii pe www.teatrelli.com.

Ana-Maria Bamberger este o dramaturgă contemporană foarte apreciată, multi-premiată la nivel internațional, medic la bază, care se poate mândri că în montările puse în scenă după textele sale a jucat regretata artistă Olga Tudorache. Să vorbesc cu tine este o comedie amoroasă care urmărește destinul a două persoane care, deși încarnează două tipologii de oameni aflate în opoziție totală, aceștia se îndrăgostesc unul de celălalt. Cei doi îndrăgostiți sunt interpretați de Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu, conceptul întregului spectacol aparținându-i Antoanetei.

Evenimente Online | Săptămâna 20-26 iulie

„Ce a ieșit a fost, pentru mine, o foarte frumoasă surpriză și o mare bucurie. Mă așteptam la o lectură – în loc de asta, am văzut deja un spectacol în toată puterea cuvântului. Un spectacol luminos, organic, expresiv, sensibil, melodios, plin de fantezie, ritmat, cu o chimie minunată și foarte bine filmat și montat. Antoaneta și Daniel nu citesc nici o clipă. Se mișcă, dansează, și cu fiecare dans, pe melodiile foarte bine alese, într-o coreografie inspirată, personajele se conturează și relația lor se adâncește. Se sărută, se încurcă în firele telefoanelor, se caută și se găsesc, se pierd, se regăsesc, își vorbesc și sunt pur și simplu Nina și Patrick și povestea aceasta este, cu adevărat, povestea lor.” – Ana-Maria Bamberger.

Macbeth – Shakespeare’s Globe

Săptămâna aceasta, până duminică, pe 26 iulie, Shakespeare’s Globe difuzează Macbeth. Mai multe detalii și programul complet găsim pe https://www.shakespearesglobe.com/.

Shakespeare’s Globe a gândit o adaptare a spectacolului de teatru ca parte a unui program de educare, special creat pentru tineri, unde Eve Best abordează o viziune regizorală șocantă, cât să atragă atenția tinerilor spectatori. Tragedie lui Shakespeare este inspirată de protagoniști reali, regii Macbeth, Duff și Duncan, menționați în cronicile Holinshed (1587).

Evenimente Online | Săptămâna 20-26 iulie

Este o piesă cu o încărcătură de semnificații mereu actuale, înglobând problematici care încă afecteaza societatea contemporană. Ne este prezentată o lume plină de intrigi și comploturi. Pe baza legăturii istorice dintre Anglia și Scoția, Macbeth ne introduce într-un peisaj unde societatea este animată de sentimente precum lăcomia, groaza, corupția, neîncrederea și vinovăția. Din distribuție fac parte actorii: Samantha Spiro, Joseph Millson, Bette Bourne, Phil Cumbus, Finty Williams, Jess Murphy, Moyo Akandé, Cat Simmons, Geoff Aymer, Stuart Bowman, Jonathan Chambers, Gawn Grainger, Harry Hepple, Billy Boyd, Colin Ryan, Marc Borthwick, Ed Pinker.

Martha Graham Dance Company: Clytemnestra

Miercuri, 22 iulie, de la 21:30 ora de difuzare a României, Martha Graham Dance Company difuzează gratuit pe canalul de YouTube, spectacolul de dans Clytemnestra, interpretat de un ansamblu de dans în 1979, condus de Yuriko Kimura. Ne vor fi prezentate, de asemenea, imagini cu Graham în rolul principal, iar programul include și o discuție live cu invitații speciali celebri în lumea coregrafică. 

Evenimente Online | Săptămâna 20-26 iulie

Martha Graham este unul dintre părinții dansului modern, coregrafă și dansatoare americană al cărei stil a influențat mijloacele coregrafice de exprimare din întreaga lume, a schimbat concepția asupra corporalității și și-a creat propriile tehnici de dans. A fost prima dansatoare care performat la Casa Albă, a primit cel mai distins premiu în SUA, Presidential Medal of Freedom with Distinction, a fost cunoscută drept ambasador cultural, a avut onoarea de a primi drept recunoștință, pentru meritele ei deosebite, cheia orașului Paris, dar și Japan’s Imperial Order of the Precious Crown. Subiectul în jurul căruia performance-ul a fost creat este inspirat din mitologia greacă. Clytemnestra a fost soția lui Agamemnon, regele din Mycenae, învinovățită de moartea acestuia în Oresteia lui Eschylus.

Romeo și Julieta – The Metropolitan Opera New York

Joi, 23 iulie, The Met continua seria de spectacole gratuite pe care ni le pune la dispoziție cu celebra operă Romeo și Julieta, valabilă timp de 23 de ore de la apariție și poate fi vizionat începând cu ora 02:00 AM pe site-ul www.metopera.org/

Tragedia lui William Shakespeare, care stă la baza libretului scris de Jules Barbier și Michel Carre, este deja arhicunoscuta, dar este interesant să vedem abordarea celebrului regizor Bartlett Sher, câștigător al premiului Tony Award, care mută acțiunea în Verona secolului al XVIII-lea, creând o variantă proaspătă, plină de vitalitate, cu un decor și un colorit al costumelor aparte. Ne este promisă o adaptare care îndulcește dramatica poveste de dragoste a cuplului – simbol pentru sacrificiul suprem produs în numele iubirii.

Evenimente Online | Săptămâna 20-26 iulie

Orchestra este dirijată de Plácido Domingo, iar din distribuție fac parte următorii interpreți: Anna Netrebko, Roberto Alagna, Nathan Gunn and Robert Lloyd.

Tomorrowland Around The World – The Digital Festival

În acest weekend, pe 25 și 26 iulie, Tomorrowland Festival își deschide porțile virtuale pentru fanii din întreaga lume. Mai multe detalii pe: https://aroundtheworld.tomorrowland.com/

În contextul actual al pandemiei, festivalul capătă noi forme, fiind organizată anul acesta o ediție unică, unde ești invitat să te distrezi împreună cu internauți din toate colțurile lumii, având parte de o experiență virtuală cum nu s-a mai organizat. Te așteaptă două seri cu muzică de calitate, unde vor performa peste 60 de artiști celebri, line-upurile vor fi diferite în cele două zile, dar gazdele au pregătit mai multe surprize pentru fanii lor: design 3D și efecte speciale, o multitudine de scene virtuale, webinars, jocuri video și workshopuri la care poți participa împreună cu prietenii. Prețul unui bilet începe de la 14.30 $.

Evenimente Online | Săptămâna 20-26 iulie

Artiștii care vor fi prezenți la eveniment sunt Adam Beyer, Afrojack, Alan Walker, ANNA, Armin van Buuren, B Jones, Carnage, Charlotte de Witte, Claptone, D-Block & S-te-Fan, Da Tweekaz, Dimitri Vegas & Like Mike, Dixon, Eptic, Eric Prydz, Fedde Le GrandJack Back, Katy Perry, Klingande, Lost Frequencies, Modestep, Mr Pig, Nervo, NGHTMRE, Oliver Heldens, Paul Kalkbrenner, Ran – DRobin Schulz, Solardo, Stephan Bodzin, Steve Aoki, Tale of Us, VER:WEST, Yves Deruyter și lista continuă cu mulți alții.

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută