Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/07/2020
Muzică

One Ring(o) to rule them all

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii One Ring(o) to rule them all Share One Ring(o) to rule them all


Este limpede că, într-un univers mitologic alternativ, FABulosul Ringo Starr a fost adevărata sursă de inspiraţie pentru J.R.R. Tolkien când a scris The Lord of the Rings, fiindcă avea deja pe degete toate inelele din lumea asta încă de pe la 20 şi ceva de ani, când l-a înlocuit pe Pete Best în The Beatles.

One Ring(o) to rule them all

De atunci lumea nu îl mai ştie ca Ritchie Starkey (actualmente Sir Richard Starkey), tânărul bolnăvicios ce a câştigat cu beţele de tobă în mâini luptele cu tuberculoza şi analfabetismul, ci ca RINGO STARR şi tocmai acest start dificil în viaţă poate explica imensa joie de vivre care a stat la temelia unei remarcabile longevităţi biologice – pe 7 iulie, Ringo Starr împlineşte 80 de ani! – şi artistice, fiindcă şi-a lansat nu demult al 20-lea album solo, What’s My Name.

One Ring(o) to rule them all

Considerat de mulţi doar a patra roată la căruţă în The Beatles, Ringo Starr continuă să dovedească faptul că a fost şi cea mai rezistentă dintre toate, reuşind să se adapteze aparent fără efort schimbărilor de trend, forme de expresie, instrumente şi mesaje din muzica ultimelor decenii.

One Ring(o) to rule them all

Asta nu înseamnă că Ringo uită vreo secundă cât datorează colegilor din ‘The Fab Four’ iar omagiul său original de pe What’s My Name este caracterizat de melancolie şi deferenţă, indiferent că-i ascultăm versiunea – cu Paul McCartney invitat – la Grow Old With Me, piesa compusă de John Lennon cu Yoko Ono în ‘84,

ori la Money (That’s What I Want), cover cântat de Beatles la prima lor audiţie de la Decca Records în 1962.

Acordând atenţia cuvenită, în Grow Old…, pot fi detectate chiar şi câteva acorduri din Here Comes The Sun al lui George Harrison.

One Ring(o) to rule them all

Send Love, Spread Peace” este motto-ul proaspătului octogenar Ringo Starr, ce apare aproape în fiecare postare pe care acesta o face pe reţelele sociale în ultimii ani, şi e firesc să îşi găsească locul pe noul album, în tandem cu Thank God for Music, melodia prin care, amintindu-şi probabil de ucenicia la manufactura Henry Hunt and Son, recunoaşte rolul salvator al muzicii într-o existenţă care părea destinată să eşueze într-una din uzinele din Liverpool. Că Ringo Starr poate fi serios şi sincer e nemaipomenit dar spiritul său ludic îl împiedică, din fericire pentru noi, să fie aşa tot timpul. În fond, “I’ve taken all the falls, I was climbing up the walls and now it doesn’t matter/Nothing stays the same, but I’m still in the game/What’s my name? Ringo!” Long live Ringo Starr!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută