Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/06/2020
Muzică

TRAVEL&MUSIC | Toate drumurile duc la Elton John, dar trec prin Köln

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii TRAVEL&MUSIC | Toate drumurile duc la Elton John, dar trec prin Köln Share TRAVEL&MUSIC | Toate drumurile duc la Elton John, dar trec prin Köln


Poate nu e cel mai fericit titlu, dar dă-mi voie să mă explic. Dacă există un artist pe care trebuie neapărat să-l vezi în 2020, atunci acela este Elton John. Turneul său („Yellow Brick Road”) din 2020 ar fi trebuit să fie ultimul din lunga carieră, însă pandemia de COVID-19 i-a dat planurile peste cap, iar jumătate din concertele programate pentru acest an au fost amânate pentru 2021. Totuși, primul concert din segmentul care (încă) a rămas în picioare pentru 2020 este cel din Köln, care ar urma să aibă loc pe 5 septembrie, la Lanxess Arena. Așadar, în cazul în care pandemia nu se revarsă înapoi peste noi, cea mai bună metodă de a da restart acestui an e concertul lui Elton John din Köln.

TRAVEL&MUSIC | Toate drumurile duc la Elton John, dar trec prin KölnFoto: (C) Simone Gorman-Clark

În plus, orașul german este unul care merită descoperit, mai ales pe muzica lui Elton John, pentru că este considerat a fi unul dintre locurile din Europa în care iubirea este la ea acasă. În ultimii ani, Köln a devenit un centru turistic în Germania, iar acest lucru se datorează nu doar accesibilității, dar și faptului că are numeroase clădiri vechi, valoroase, dar și multe edificii contemporane construite după ultimele standarde arhitecturale. Deci, așa cum te-a obișnuit la această rubrică, iată 3 atracții turistice pe care să le vizitezi cu muzica lui Elton John în urechi.

Domul din Köln e un simbol al orașului, o operă arhitecturală realizată în stilul gotic medieval ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 1996. Are o înălțime de 157 de metri, ocupă o suprafață totală de peste 7100 metri pătrați și e considerat a fi cea mai mare catedrală din Europa de Nord și una dintre cele mai mari din lume. În timp ce mergi să-l vizitezi, ascultă „Rocket Man”, oricum cei care au proiectat și construit această clădire s-au gândit la ceruri.

TRAVEL&MUSIC | Toate drumurile duc la Elton John, dar trec prin KölnFoto: Domul din Köln (c) Rolf Heinrich, Köln

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial orașul Köln a fost afectat în proporție de 95%, iar la final era o ruină. Reconstrucția a fost una anevoioasă, dar niciunul dintre proiectele realizate după război nu se compară cu cartierul Rheinauhafen. Acesta se întinde pe o suprafață de 210.000 de metri pătrați și cuprinde centre comerciale, magazine, restaurante, clădiri de birouri etc. E o zonă pe care trebuie neapărat s-o vizitezi cu piesa „Sacrifice” în căști.

O altă atracție din Köln este podul Hohenzollern, unul dintre cele mai importante ale Germaniei, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Niciuna dintre loviturile trupelor aliate n-au reușit să-l pună la pământ, motiv pentru care astăzi a devenit un simbol al dragostei veșnice. Începând cu anul 2008, cuplurile din întreaga lume au împodobit Podul Hohenzollern cu lacăte, devenind astfel o întruchipare a personalității acestui oraș. Trebuie neapărat să străbați cei 409 metri, pe care-i măsoară podul, cu piesa „I’m Still Standing” în căști, mai ales că acest pod peste Rin face parte din traseul din centrul vechi al orașului spre Lanxess Arena, locul unde va avea loc concertul lui Elton John.  

TRAVEL&MUSIC | Toate drumurile duc la Elton John, dar trec prin KölnFoto: (c) Thomas Wolf (www.foto-tw.de)

BUGET:

  • Cazare: City Apartment Köln, messenah – 2.014 lei / apartament de 4 persoane
  • Cursă Blue Air: 4-7 septembrie ~600 lei
  • Bilet concert: 100 – 240 euro
  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută