Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/05/2020
Lifestyle / Sport Viața Orașului

Turul Ciclist al Sibiului s-ar putea desfășura între 2 și 5 iulie: ”Am fi foarte fericiți să vedem toate echipele la linia de start”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Turul Ciclist al Sibiului s-ar putea desfășura între 2 și 5 iulie: ”Am fi foarte fericiți să vedem toate echipele la linia de start” Share Turul Ciclist al Sibiului s-ar putea desfășura între 2 și 5 iulie: ”Am fi foarte fericiți să vedem toate echipele la linia de start”


A zecea ediție a Turului ciclist al Sibiului s-ar putea desfășura, conform programului, din 2 iulie, au anunțat organizatorii. Totul depinde însă de felul în care va evolua situația pandemiei de coronavirus.

”Din cauza problemelor cauzate de coronavirus, incertitudinea planează deasupra evenimentelor sportive din toată lumea, dar, în acest moment, planul este de a organiza evenimentul nostru conform programului anunțat inițial. Perioada de suspendare a evenimentelor din calendarul UCI  (Uniunea Ciclistă Internațională) anunțată în 15 aprilie, durează până în 1 iulie și nu afectează cursa din Transilvania, iar autoritățile locale au anunțat că este posibil ca aceste competiții sportive să reînceapă de la mijlocul lunii iunie. Așadar, echipe importante din întreaga lume au trimis deja intenția lor de a reîncepe sezonul ciclist în România, în luna iulie, și am fi foarte fericiți să-i vedem la linia de start în Sibiu”, au anunțat organizatorii.

Este însă posibil ca din cauza interdicțiilor de călătorie, competiția să nu se poată totuși desfășura. ”Alături de UCI și de autoritățile române vom monitoriza situația și vom comunica eventualele modificări ale programului în săptămânile ce vor urma”, au explicat organizatorii. De altfel, din cauza pandemiei, o echipă din Columbia, care inițial și-a arătat interesul de a ajunge la competiția din Sibiu, Colombia Tierra de Atletas – GW Bicicletas, a renunțat. Ar fi fost prima echipă din această țară care ar fi ajuns la Turul ciclist al Sibiului.

La fel ca și în edițiile precedente, prologul competiției se va desfășura pe străzile din Sibiu, cu plecare din Piața Mare, urmând ca zilele următoare competiția să se mute în județ, cu ținte precum Bâlea Lac și Păltiniș.

Programul curselor:

Joi, 2 iulie

Centrul istoric, 2.5 km. Contratimp individual

Vineri, 3 iulie

Sibiu – Agnita – Cisnădie – Gura Râului – Sibiu. Total: 175 km

Sâmbătă, 4 iulie

Sibiu – Săliște – Dobârca – Cristian – Cisnădie – Bâlea Lac. Total 177 km

Duminică, 5 iulie

Contratimp Individual Curmătura Ștezii – Arena Platoş Total: 12 km

Duminică, 5 iulie

Sibiu – Cisnădie – Poplaca – Sălişte – Cristian – Sibiu. Total: 102 km

Până acum trei echipe UCI Pro Teams și 18 echipe continentale și-au confirmat interesul de a participa la Turul ciclist al Sibiului, ediția 2020:

Androni Giocattoli – Sidermec, Bardiani-CSF-Faizanè, Vini Zabù – KTM, à Bloc CT, Akros – Excelsior – Thömus, Amore & Vita – Prodir, CCC Development Team, Cycling Team Friuli ASD, D’Amico – UM Tools, Dauner D&DQ-Akkon, Elkov – Kasper, Giotti Victoria, Massi Vivo – Conecta, Mazowsze Serce Polski, Memil – CCN Pro Cycling, Meridiana Kamen Team, Sangemini Trevigiani Mg.k Vis, Team Illuminate, Team Novak, Team Sapura Cycling, Voster ATS Team și Echipa Națională a României

 

Foto: Sebastian Marcovici

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută