Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/05/2020
Viața Orașului

STREAM FOR FREE: SĂPTĂMÂNA 11-17 MAI

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii STREAM FOR FREE: SĂPTĂMÂNA 11-17 MAI Share STREAM FOR FREE: SĂPTĂMÂNA 11-17 MAI


The Metropolitan Opera
WERTHER

 STREAM FOR FREE: SĂPTĂMÂNA 11-17 MAI

foto: The Metropolitan Opera

The Metropolitan Opera începe a 9-a săptămână de difuzări online cu producția Werther de Jules Massenet pe un libret care îi aparține lui Édouard Blau, Paul Milliet și Georges Hartmann. Este bazat pe epistola germană „The Sorrows of Young Werther” de Johann Wolfgang von Goethe, inspirată de aventurile lui Goethe în anii săi de tinerețe. Promisiunea făcută mamei sale înainte de a deceda o împinge pe Charlotte spre căsătoria cu Albert. Însă Welther dezvoltă o obsesie față de această, ceea ce schimbă total viața tinerei.  Începe o călătorie de autocunoaștere, în care Charlotte învață să se lupte cu valorile care i-au fost țel întreaga sa viață. Transmisiunea va fi a spectacolului din data 15 martie, 2014. În rolul lui Werther îl întâlnim pe tenorul Jonas Kaufmann, cunoscut pentru rolurile celebre din Carmen (Don José), Tosca (Cavaradossi), Adriana Lecouvreur (Maurizio) și rolul principal în Don Carlos. Sophie Koch își are debutul la Opera Metropolitană cu rolul lui Charlotte. Înainte de acesta a jucat roluri în producțiile altor instituții precum Rosina (Il Barbiere di Siviglia Royal Opera House), Venus (Tannhäuser la Opera din Bastille) și rolul principal în Der Rosenkavalier (Opera de Stat din Viena). Spectacolul va fi disponibil 23 de ore, începând de marți, ora 01:30. Pentru a accesa spectacolul sau pentru mai multe detalii, inclusiv programul complet, intră pe metopera.org.

The New York Guitar Festival
REVEREND GARY DAVIS: IN SEARCH OF THE HARLEM STREET SINGER

STREAM FOR FREE: SĂPTĂMÂNA 11-17 MAI

Seria concertelor Reverend Gary Davis: In Search of the Harlem Street Singer din cadrul festivalului The New York Guitar Festival continuă și în această săptămână. Luni, 11 mai, o vom asculta pe Kaia Kater, cântăreața și compozitoarea de 26 de ani din Canada. Include în creațiile sale atât melodii tradiționale, cât și elemente contemporane, pe ritmuri de chitară și banjo. În anul 2016, a câștigat premiul „Pushing the Boundaries”  la cea de a 12-a ediție a „12th Canadian Folk Music Awards”, cu albumul „Nine Pin”. Marți, concertul va fi susținut de Brandon Ross,  cântăreț, compozitor și chitarist american, cu o pasiune față de jazz. Împreună cu Melvin Gibbs și J.T. Lewis formează trioul Harriet Tubman. Printre restul artiștilor alături de care acesta a cântat se numără John Lurie, Henry Threadgill, Don Byron, și Cassandra Wilson. Miercuri este rândul lui Larry Campbell și a soției lui, Teresa Williams. O pereche atât în viața reală cât și pe scenă, cei doi se completează perfect, iar acest lucru se observă cel mai bine în albumul celor doi, „Larry Campbell & Teresa Williams” din anul 2015. Deținător al premiului Grammy „Best Rock Instrumental Performance”, Warren Haynes este interpretul de joi seară. Pe 15 mai, ultima zi a festivalului, le aduce pe scena virtuală pe Rebecca și Megan Lovell, cele care au pus bazele formației Larkin Poe. Cel de-al cincilea album, „Self Made Man” va apărea în această vară pe 12 iunie, iar prima melodie „She’s a Self Made Man” deja este disponibilă publicului. Concertele vor fi disponibile  pe canalul de youtube al The New York Guitar Festival, începând cu ora 23:00. Pentru mai multe detalii accesați newyorkguitarfestival.org.

Opera de Stat din Viena
ARIADNE AUF NAXOS

 STREAM FOR FREE: SĂPTĂMÂNA 11-17 MAI

foto: Opera online

Marți, începând cu ora 18:30, vom putea urmări spectacolul Ariadne auf Naxos, pus la dispoziție de Opera de Stat din Viena. Opera îi aparține lui Richard Strauss și are la bază un libret german de Hugo von Hofmannsthal. Este alcătuită din două părți intitulate Prolog și  Operă. Prima parte se învârte în jurul intrigilor din culise: competiția dintre artele înalte și cele considerate de speță joasă, compania de operă se simte jignită când afle că trebuie să împarte scena simultan cu un grup de comedianți. Acestea duc la parte a doua, care este o operă în cadrul unei opere. Difuzarea spectacolului va fi din 23 octombrie 2014. Personajul  Zerbinetta este înverșunata șefă a comandanților, Reușește să gestioneze tensiunile dintre cele două grupuri cu stil, iar datorită farmecului său, tânărul compozitor de operă se conformează programului. Aceasta este interpretată de soprana Daniela Fally. Deține o experiență bogată, doar în cadrul Operei din Viena a susținut până acum peste 200 de interpretări, în 26 de roluri diferite. Succesul său nu se datorează doar vocii, dar și talentului actoricesc și al elementelor de dans pe care le include în rolurile sale și le execută impecabil. 
Piesa va fi disponibilă pe platforma https://www.staatsoperlive.com, timp de 72 de ore de la ora anunțată. ALte spectacole disponibile această săptămână sunt: Don Pasquale (13 mai), Die Walküre  (15 mai) și Siegfried (17 mai).

LIVE SHOWS from the Radiohead Public Library

 STREAM FOR FREE: SĂPTĂMÂNA 11-17 MAI

foto: Radiohead

Indiferent de situația de afară, cel mai bine este să-ți petreci serile de joi cu Radiohead. Începând cu ora 22:00, trupa de rock face disponibile concertele sale live. Formată în 1985, trupa și-a avut debutul în 1992 cu melodia „Creep”. Primele două albume le-au adus faima în Marea Britanie, iar odată cu apariția celui de al treilea album, „OK Computer” (1997), popularitatea lor a crescut și peste hotare. Radiohead au reușit să vândă peste 30 de milioane de albume în întreaga lume până în 2011. În prezent, în ciuda lipsei unui contract de înregistrări, Radiohead merg în continuare în turnee și produc cântece noi. În 2019 au fost incluși în „Rock and Roll Hall of Fame”. Au câștigat 22 de premii din 79 de nominalizări. Printre cele mai importante premii se numără: „Best Alternative Music Album” cu albumul „OK Computer” (1998) și  „Best Recording Package” (2002) cu albumul „Amnesiac” la Premiile Grammy; „Best Foreign Album” (2000) cu albumul „Kid A”, „Best Foreign Song” cu „Paranoid Android” (1997), „Best Foreign Live Act” (2000) la Denmark GAFFA Awards. Concertele lor sunt disponibile pe canalul de youtube Radiohead. Mai multe detalii aici.

Genesis Film Festival 2020

 

Sâmbătă, 16 mai,  Genesis Film Festival 2020 va lua sfârșit. Încă din aprilie, trupa Genesis a oferit transmisiuni ale concertelor sale din ultimii 39 de ani. Sâmbătă seara, de la ora 21:00, începe ultima parte a acestui festival, concertul „When In Rome” (2007), din turneul „Turn It On Again” și ne amintim de perioada în care Phil Collins, Tony Banks și Mike Rutherford erau membri principali ai trupei. Genesis a câștigat 4 premii importante: „Favorite Pop/Rock Band/Duo/Group” (1993) cu albumul „We Can’t Dance” la American Music Awards; „Best Concept Music Video” (1988) cu melodia „Land of Confusion”la Premiile Grammy; „Outstanding Contribution to British Music” (1983) la Ivor Novello Awards; și „Lifetime Achievement Indicates” (2012) la  Progressive Music Awards. „When In Rome” ne va aduce unele din cele mai iubite și cunoscute cântece precum „Land of Confusion”, „Turn It On Again”, „Behind the Lines”, „Mama”, „I Can’t Dance” și „I Know What I Like (In Your Wardrobe)”. Concertul va fi disponibil pe canalul de youtube OfficialGenesis.

Recomandări de TEODORA BRATU

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută