Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/04/2020
Artă & Cultură Evenimente Viața Orașului

MON CABARET NOIR | Invitaţie de Alina Petrică & Ana Bianca Popescu

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii MON CABARET NOIR | Invitaţie de Alina Petrică & Ana Bianca Popescu Share MON CABARET NOIR | Invitaţie de Alina Petrică & Ana Bianca Popescu


Teatrelli s-a alăturat campaniei #StămAcasă și oferă acces gratuit la câteva dintre producţiile sale memorabile, dând astfel şansa tuturor consumatorilor de teatru, nu doar bucureşteni, să aibă acces prin intermediul programului Teatrelli Online la reprezentaţia antologicului spectacol conceput şi pus în scenă de către Răzvan Mazilu, Mon Cabaret Noir.

Spectacolul, ce pornește de la povestea Anitei Berber, dansatoare, coregrafă, actriță și fotomodel de mare succes, un icon al the roaring 20’s, epoca de aur a cabaretului, se va difuza duminică, 3 mai, în intervalul orar 18:00-23:00, pe site-ul www.teatrelli.com, în contextul Zilei Internaţionale a Dansului.

Puţin cunoscută la noi, femeia-androgină Anita Berber, vedeta de cabaret și poetesa supranumită ‘Zeiţa Nopții’ sau ‘Preoteasa Depravării’, a fost o personalitate cu totul ieșită din comun, al cărei scurtă dar scandaloasă existență (1899-1928) și carieră (la 16 ani debuta ca dansatoare de cabaret și la 20 poza și dansa complet goală) continuă să fie fascinantă și după un secol, indiferent că avem în vedere multiplele ei dependențe de narcotice și de alcool sau rebeliunea obstinată contra tabuurilor sexuale.

MON CABARET NOIR | Invitaţie de Alina Petrică & Ana Bianca Popescu

Mon Cabaret Noir provoacă prin erotism și sondează părțile întunecate ale personalității noastre. Provoacă, în primul rând, ideea de libertate – aș putea spune că este o pledoarie pentru libertatea ființei, o ființă scuturată de toate prejudecățile și toate regulile pe care societatea le impune. Este un gen de demers cu care publicul nu este obișnuit: un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică și foarte multă culoare. Este făcut cu profesionalism, am încercat să ridicăm o ștacheta în această idee a spectacolului total. Este foarte bine documentat și, nu în ultimul rând, îmi place să cred, temele și ideile din spectacol ating niște corzi neștiute sau uitate din sensbilibiltatea spectatorilor.”, a declarat Răzvan Mazilu, care s-a inspirat din poveștile și locurile pe care le-a descoperit vizitând Berlinul pentru documentare

TRAIER:  https://vimeo.com/321947843

Spectacolul îi are în distribuţie pe Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu și Răzvan Mazilu, iar conceptul, regia, coregrafia şi costumele sunt semnate de Răvan Mazilu. Romana Ţopescu şi Dragoş Trăistaru sunt este autorii decorului, Alin Popa al light design-ului iar Mihai Dobre şi Gabriel Baruta sunt responsabili de sound design. Asistent regie-coregrafie: Silvia Călin. Make-up Artist: Dora Codiţă. Pregătire muzicală: Ana Cebotari. Spectacolul are la bază texte de Dan Mihu, Salvador Dali, Edith Piaf şi Joe Jenčik.

Urmăriţi aici invitaţia la teatru, transmisă ludic din autoizolare de către tandemul de actriţe ALINA PETRICĂ – ANA BIANCA POPESCU:

Recomandare de IOAN BIG

Foto: Dragoş Toader

 

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.