Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/04/2020
Evenimente

STREAM for FREE: Săptămâna 20-26 aprilie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii STREAM  for FREE: Săptămâna 20-26 aprilie Share STREAM  for FREE: Săptămâna 20-26 aprilie


Twelfth Night – UK National Theatre at Home

STREAM for FREE: Săptămâna 20-26 aprilie

credit photo https://www.nationaltheatre.org.uk/

Începând de joi, 23 aprilie, de la 21:00, UK National Theatre at Home ne pune la dispoziție, în regim gratuit, spectacolul Twelfth Night (A Douăsprezecea Noapte), celebra comedie a lui William Shakespeare în viziunea regizorală a lui Simon Godwin (a mai regizat și Man and Superman, The Beaux’s Stratagem, Hansard). Stream-ul este disponibil online timp de o săptămână de la publicarea pe site.

O comedie a erorilor, a genelor și a încurcăturilor de toate felurile, Twelfth Night este spectacolul în care iubirea se arată în al doisprezecelea ceas și poartă o sumedenie de măști. Doi frați gemeni, Viola și Sebastian, se pierd unul de altul în urma unui naufragiu, iar ceea ce urmează vine ca o provocare a rolurilor tradiționale de gen din acea vreme. Un spectacol despre asumarea greșită a identității, trivialitatea iubirii, nebunie și înșelăciunea indusă de simțuri. Actriţa britanică Tamsin Grieg ne prezintă un altfel de Malvolio, o variantă transformată a personajului shakespearian, Malvolia, într-o interpretare unică. Pentru mai multe detalii:  www.nationaltheatre.org.uk

Gloriana – The Royal Opera House

STREAM for FREE: Săptămâna 20-26 aprilie

credit photo https://www.telegraph.co.uk/

The Royal Opera House ne oferă accesul gratuit la spectacolele renumite pe care le au în repertoriul valabil online, de pe pagina de Facebook și de pe canalul de YouTube . Vineri, 24 aprilie, începând cu ora 21:00, putem urmări Gloriana, o înregistrare a spectacolului din 2013 a operei lui Benjamin Britten, scrisă în 1953 şi dedicată Reginei Elisabeta a II-a, în cinstea încoronării acesteia (a avut prima reprezentație la Opera Regală pe 8 iunie 1953, în prezența Maijestăţii Sale). La momentul respectiv premiera nu a fost însă bine primită de către spectatori, aceștia nefiind prea încântați să vadă pe scenă o regină caracterizată ca fiind vanitoasă și condusă de fantezii.

În anul 2013 s-au împlinit 100 de ani de la nașterea lui Britten, eveniment care a determinat lansarea unei noi producții a Operei Regale, în regia lui Richard Jones.  Libretul lui William Plomer, la baza căruia stă opera Elizabeth and Essex: A Tragic History, scrisă în 1928 de Lytton Strachey,  este o fuziune între elementele moderne și cele arhaice, sentiment amplificat de muzica ce împletește armonios sunetele lăutelor cu notele vesele ale dansurilor de la curtea regală, în stilul distinctiv al lui Britten, iar Richard Jones alege să ne prezinte spectacolul dintr-un unghi regizoral care se anunță a fi cu totul diferit și inovator. Mai multe detalii și programul complet al reprezentațiilor găsim pe https://www.roh.org.uk/

Hansel și Gretel – Opera de stat din Viena

STREAM for FREE: Săptămâna 20-26 aprilie

Duminică, 26 aprilie, începând cu 19:30, Opera de Stat din Viena difuzează gratuit în mediul online, pe platforma http://www.staatsoperlive.com, spectacolul Hansel și Gretel în regia lui Adrian Noble, desfășurat sub bagheta dirijorului Axel Kober. Vom viziona o înregistrare a spectacolului interpretat la data de 5 ianuarie 2017. Spectacolele sunt accesibile timp de 72 de ore de la publicare.

Povestea atemporală a Fraților Grimm, Hansel și Gretel, stă la baza libretului scris de Adelheid Wette, sora lui Engelbert Humperdinck, cel care a compus linia sonoră și a transformat povestea într-un spectacol de Fairy-Tale Opera. Mult îndrăgiți de copii, dar iubiți și de adulțil, Hansel și Gretel ne poartă alături de ei într-o călătorie fantastică pe tărâmuri magice, ne fac cunoștință cu personaje cu puteri supraomenești și învățăm împreună despre bine și rău, încredere  și vedem consecințele unei decizii egoiste. Distribuția: Sebastian Holecek (Peter Besenbinder), Donna Ellen (Gertrud), Margaret Plummer (Hänsel), Chen Reiss (Gretel), Michaela Schuster (Knusperhexe), Maria Nazarova (Sandmännchen/Taumännchen).

At-Home Gala – The Metropolitan Opera New York

STREAM for FREE: Săptămâna 20-26 aprilie

credit photo Metropolitan Opera

Metropolitan Opera New York are un proiect foarte ambițios și interesant pentru pasionații de operă de pretutindeni, rămânându-le aproape cu surprize și show-uri fabuloase chiar și în perioada în care ne putem bucura de acestea doar din confortul propriei case, totul fiind gratuit. Săptămâna viitoare, The Met va organiza un eveniment fără precedent, o gală virtuală unică susținută de acasă, At-Home Gala, cu peste 40 de invitați consacrați în artele spectacolului, artiști de top de prin toate colțurile lumii, care vor susține printr-un live stream un performance atipic. Peter Gelb și Yannick Nézet-Séguin vor fi gazdele noastre, prezenți și ei prin intermediul unui live transmis direct din sufrageriile lor din New York, respectiv Montreal. Yannick Nézet-Séguin este director muzical, așa că vom avea ocazia să îl vedem și în calitate de pianist. Câțiva dintre artiștii care și-au anunțat prezența la această întâlnire online: Roberto Alagna și Aleksandra Kurzak din Le Raincy, Franța; Marco Armiliato din Lugano, Suedia; Jamie Barton din Atlanta, Georgia; Piotr Beczała din Zabnica, Polonia; Angel Blue, Alpine, New Jersey; Lawrence Brownlee, Niceville, Florida; Joseph Calleja din Mellieha, Malta; Javier Camarena din Zurich, Suedia; Nicole Car și Etienne Dupuis din Paris; Stephen Costello și Yoon Kwon Costello din New York, iar lista continua cu foarte mulți artiști.

Pe teritoriul României, evenimentul se va transmite în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 26 aprilie, la 1:30 AM și va putea fi accesat de pe site-ul Met, unde se vor posta în scurt timp mai multe detalii și programul complet (www.metopera.org). Streamul va rămâne disponibil pentru 23 de ore .

Recomandări de Delia Mitrache

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.