Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

Performing Arts | CATS: Când pisica nu-i acasă… e la filmare

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Performing Arts | CATS: Când pisica nu-i acasă… e la filmare Share Performing Arts | CATS: Când pisica nu-i acasă… e la filmare


 

 

 

Paginile ‘Performing Arts’ din ultima săptămână a anului sunt dedicate Musical-urilor ţinând cont de faptul că acestea ne invadează sălile de spectacole, teatru şi cinema, de la Sunetul muzicii şi My Fair Lady la Mamma Mia! şi Cats.
În 2019 n-am avut parte de pisici drăgălaşe pe marile ecrane căci Goose din Captain Marvel s-a dovedit a fi un alien, iar Church din Pet Sematary ne-a dat frisoane ca felină-zombie. Norocul nostru e că în Cats, ce are premiera pe 3 ianuarie, pisicile nu sunt deloc… îngrozitoare. Noul an începe şi se va încheia în cinematografe cu adaptări foarte promiţătoare ale unor musicaluri cu o longevitate remarcabilă pe Broadway şi în West End, Cats al lui Andrew Lloyd Webber şi West Side Story al tandemului Bernstein-Sondheim. Numitorul comun? Steven Spielberg, producător executiv la Cats şi regizor al celui de-al doilea.

Ne concentrăm acum pe propunerea cineastului premiat cu Oscar Tom Hooper (The King’s Speech, Les Misérables), ce transformă creaţia lui Webber într-un adevărat eveniment cinematografic printr-o nouă abordare a musicalului-cult, relevantă inclusiv pentru tinerele generații, cu un decor spectaculos, tehnologie de ultimă oră (Cats e un hibrid live action/CGI) și stiluri de dans care variază de la baletul clasic, cel contemporan si hip-hop la jazz, street dance si step. Nu întâmplător, din distribuţie fac parte dansatori celebri precum Francesca Hayward (prim-balerină la The Royal Ballet), Eric Underwood (Dance Theatre of Harlem), Laurent Bourgeois din duoul de hip-hop Les Twins şi performera de cabaret Melissa Madden Gray aka Meow Meow (‘Best Cabaret Performer’ în 2010 şi 2012). Cats îi mai are în distribuție pe Judi Dench, Idris Elba, James Corden, Jason Derulo (cântăreţul cu peste 30 de milioane de single-uri vandute), Jennifer Hudson (Oscar pentru Dreamgirls), Ian McKellen, Taylor Swift (câştigătoare a 10 Grammy-uri) şi pe Rebel Wilson (Pitch Perfect).

 Performing Arts | CATS: Când pisica nu-i acasă... e la filmare

Performing Arts | CATS: Când pisica nu-i acasă... e la filmare

Cum de a ajuns toată această mare de oameni talentaţi într-o lume a pisicilor? Probabil vrăjită de cartea Old Possum’s Book of Practical Cats scrisă de T.S. Eliot, din care s-a inspirat Andrew Lloyd Webber pentru a crea unul din cele mai de succes spectacole muzicale din istorie. Tribul de pisici Jellicle se reuneşte pentru ca patriarhul Old Deuteronomy să aleagă una dintre ele pentru călătoria în Heaviside Layer de unde să revină reîncarnată. Candidaţi sunt mulţi şi fiecare îşi are calităţile şi defectele sale, de la elitistul Bustopher Jones ori bătrânul actor AsparaGus, până la gangsterul Macavity şi la decrepita şi singuratica Grizabella. Cine va fi trimis de trib în Heaviside, ce este fericirea, cum trecem peste neîmpliniri? Măcar o parte dintre răspunsuri le vom găsi în…’the Jellicle Choice’. Cu ajutorul muzicii şi dansului.

Editorial de Ioan Big, Publisher Zile şi Nopţi Bucureşti

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.