Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

7 sfaturi pentru a călători în siguranță, în perioada aglomerată a sărbătorilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 7 sfaturi pentru a călători în siguranță, în perioada aglomerată a sărbătorilor Share 7 sfaturi pentru a călători în siguranță, în perioada aglomerată a sărbătorilor


 

 

 

Vacanța de iarnă este una dintre cele mai așteptate perioade ale anului. Milioane de oameni călătoresc spre vacanța mult visată sau spre casă pentru a petrece alături de familie și de cei dragi. Așa că aglomerația cuprinde tot orașul, fie că vorbim de șosele, aeroporturi, autogări sau gări.  

 

Pe lângă transportul în comun și alte mijloace clasice, Uber este o opțiune excelentă pentru a călători simplu și eficient. Printr-o simplă apăsare de buton, utilizatorii pot plasa rapid o comandă de oriunde din oraș, la orice oră. Astfel, dacă ești în căutarea unei soluții accesibile, zilnice, poți folosi UberX, iar pentru o călătorie cu extra confort încearcă UberSelect. 

 

Însă, cel mai important în această perioadă este să te gândești din timp la cum ajungi la destinație. Așa că ți-am pregătit, în acest sezon aglomerat, șapte sfaturi pentru a ajunge cu Uber acolo unde îți dorești, mai sigur și mai ușor.

  1. Programează o cursă: Fie că vrei să ajungi în timp util la aeroport sau pur și simplu ai de gând să ieși din oraș, poți să te asiguri că un șofer partener Uber va fi disponibil atunci când ai nevoie. Funcționalitatea „Programează o cursă” este disponibilă în peste 300 de orașe la nivel internațional pentru ca tu să poți programa o cursă cu până la 30 de zile înainte.

Dacă ai în plan o călătorie în afara orașului, trebuie să știi că preluare de la aeroport e super simplă!

  1. Preluare de la aeroport: Fie că zbori către o altă țară sau dintr-un oraș într-altul, poți să iei Uber înspre sau dinspre mai toate aeroporturile importante din întreaga lume. Aplicația îți va oferi instrucțiuni legate de punctul de preluare, iar în cazul aeroporturilor foarte mari, vei putea să specifici șoferului informații despre terminal sau numărul porții. 

 

  1. Trimite-i mesaj șoferului: Pentru a te ajuta să comunici mai ușor, am simplificat modalitatea prin care trimiți mesaj sau suni șoferul prin aplicație.
    Poți să-i transmiți un detaliu de identificare (Port o jachetă roșie.) sau să trimiți rapid, doar printr-o apăsare de buton, unul din mesajele prestabilite precum „be right there”. Mesajele tale sunt citite cu voce tare de aplicație, iar șoferii au posibilitatea de a răspunde tot printr-o apăsare de buton, pentru a continua astfel să fie atenți la trafic. 

 

Pe lângă o cursă planificată, rapidă și eficientă, ne dorim să călătorești în siguranță. Așa că:

  1. Verifică-ți călătoria: Traficul în perioada sărbătorilor este super aglomerat, cu mulți călători care se deplasează spre sau dinspre aeroport, gară, cumpărături, evenimente etc. Pentru a fi sigur că te-ai urcat în mașina corectă, cu șoferul partener alocat de aplicație, verifică toate detaliile cursei. Durează câteva secunde să te asiguri că șoferul este cel din fotografie, iar plăcuțele de înmatriculare și modelul mașinii sunt cele din aplicație.

 

  1. Poartă centura de siguranță: Indiferent de unde alegi să stai în mașină, folosește mereu centura de siguranță, chiar și atunci când călătorești doar câteva străzi sau câțiva kilometri. 

 

  1. Folosește la nevoie butonul pentru asistență 112: În cazul în care întâmpini o problemă, la apăsarea acestui buton poți suna direct la serviciul pentru situaţii de urgenţă.
  2. Arată-le celor dragi unde ești pe hartă: Dacă mergi la masă cu familia ta, la petrecere cu prietenii sau către orice altă destinație, distribuie în timp real localizarea ta pe hartă, pentru ca cei dragi să știe exact momentul când vei ajunge.

Avem și un sfat bonus. Știm că în perioada sărbătorilor, portofelul suferă cel mai mult. Așa că, împarte tariful. Dacă împarți un Uber cu un prieten, este ușor să împărți și tariful cursei prin intermediul aplicației. După ce ai plasat o comandă, apasă pe iconița „săgeată”, de lângă informațiile despre șofer, selectează persoana cu care vrei să împarți costul și apasă butonul „trimite”. Gata! Buzunarul tău îți va mulțumi.

 

Indiferent de cum alegi să călătorești, îți dorim să ajungi la destinație în siguranță.

 

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.